Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de yükselen hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlar ve turistler deniz kenarlarına akın etti.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Marmaris'te öğlen saatlerinde hava sıcaklığı 32 derece nem oranı ise yüzde 82 olarak ölçüldü. Yüksek nem dolayısıyla hissedilen hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu kaydedildi.

Sıcak havayı fırsat bilenler ve aşırı nemden bunalanlar, Marmaris Belediyesi Halk Plajı, Uzunyalı Plajı ve İçmeler sahillerinde yoğunluğa neden oldu. Plajlarda şezlonglara ve kumlara uzanarak güneşlenen vatandaşlar ve turistler sık sık denize girerek serinlemeye çalıştı. Sahilde soğuk içecekler içen ve ılık suyla duş alan turistler nemin etkisini azaltmaya gayret etti.

Sıcaklığın öğlen saatlerinde 30 dereceye kadar çıktığı Muğla'nın diğer turistik ilçeleri Bodrum ve Fethiye'de de bir çok kişi serinlemek için deniz kenarlarını doldurdu.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede 3 gün daha yüksek nem ve hava sıcaklıklarının etkili olacağını belirtti. Nem oranının Marmaris'te perşembe günü yüzde 90'ı bulmasının beklendiği bildirildi.