Pursaklar uygulama noktasında bir aracın çarpması sonucu önce  yaralanan ve kaldırıldığı Pursaklar Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen  şehit olan polis memuru Mevlüt  Metin için Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet  Şube Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Törene şehidin annesi Zeliha Metin, eşi Sebahat Metin, kızları İlknur  ve Birsen Metin ile jandarma komando uzman çavuş olarak Tunceli'de görev yapan  oğlu İlker Metin'in yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel  Müdürü Celal Uzunkaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Merkez  Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kip, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Emniyet Müdürü  Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Ünsal Bulut, Emniyet Genel Müdür  yardımcıları, daire başkanları ile her rütbe ve sınıftan emniyet mensubu katıldı.

Sebahat Metin törene şehit eşinin üniforması ile katıldı.

Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz yaptığı konuşmada, polis memuru  Mevlüt Metin'in Pursaklar'da yol kontrolünde durdurmak istediği bir aracın  çarpması sonucu yaralandığını ve sonrasında şehit olduğunu hatırlattı.

Metin'in görev yaptığı yerlerde başarılı çalışmalara imza attığını,  devleti ve milleti uğruna gece gündüz demeden fedakarca mesai harcadığını  belirten Yılmaz, "Böyle fedakar ve cefakar, örnek yetiştirdikleri için şehidi;  ailesine şahsım ve teşkilatım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Yılmaz şunları kaydetti:

"Mevlüt kardeşim, gözün arkada kalmasın bugüne kadar en yukarıda  taşıdığın bayrağı senden sonra da bu nöbeti devralıp taşıyacak yüzlerce binlerce  Mevlüt'ümüz var. Onların da senin gibi gece gündüz demeden fedakarca bu millete  ve devlete hizmete devam edeceklerinden hiç kuşkumuz yoktur. Çok kıymetli şehit  ailemiz, sizler Mevlüt kardeşimizin bizlere emanetisiniz. Teşkilatımız, her zaman  yanınızda olacaktır."

Altındağ Müftüsü Enver Türkmen'in okuduğu Kuran-ı Kerim ve duanın  ardından şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.  Tören, şehidin selamlanmasının ardından sona erdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törenden sonra şehit ailesine taziyede  bulundu.

Şehit Mevlüt Metin'in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi  Çankırı'nın Yapraklı ilçesi Sarıkaya köyüne uğurlandı.