Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait ABD yapımı UH-1 tipi askeri eğitimhelikopteri dün saat 18.17'de "İlim02" koduyla kalkış yaptı. Havada yaklaşık 34 dakika kalan helikopter havalandığı Samandıra'ya dönecekti. Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle acil iniş yapmak istedi.

FACİAYI ÖNLEDİLER

Samandıra'daki havaalanına ulaşmak isteyen askerlerin çabası sonuç vermedi ve helikopter yalpalamaya başladı. Halka zarar vermemek için yoğun çaba gösteren kahramanlar düşmekte olan helikopteri son anda Kirazlıdere Mahallesi'ndeki Parkverde Sitesi'nin bahçesine yönlendirdi. Helikopterden duman ve alevlerin yükseldiği görüldü.

4 ŞEHİT

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli, Pilot Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya (35) ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar (28) kurtarılamayarak şehit oldu.

A Haber sunucusundan helikopter kazasıyla ilgili tepki çeken yorumA Haber sunucusundan helikopter kazasıyla ilgili tepki çeken yorum