Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde eve dün sabaha karşı operasyon düzenleyip burada saklandığı belirtilen İbrahim Devrim Tok'u (26) yakalamak için etrafı sardı. Bu sırada iddiaya göre evden ateş açıldı. Çatışmada Tok ölü ele geçirildi. Polis, Tok'un terör örgütü DHKP/C'de sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünü, terörden 5 kaydının bulunduğunu ve arandığını açıkladı. Ev sahibi Hakan Yıldız ve eşi Sevgi Yıldız da gözaltına alındı.

Evin kapısında ve camlarında birden fazla kurşun izi bulunduğu görüldü. İki katlı evin üst katında yaşayan S. Yıldız, “Alt katımızda ağabeyim, eşi ve çocukları kalıyordu. Gece 03.00 sıralarında silahlı polisler bahçeye girdi. Bağrışmalar oldu. Kapıya ateş edildi. Annem ve ben aşağıya indik. Ağabeyim ve yengem yerde oturuyordu. İçeriden bir ceset çıkardılar. İbrahim adında bir çocukmuş. İlk defa gördüm. Ağabeyimin evinde kaldığını bilmiyordum. Silah sesi çok olduğu için kimin kime ateş açtığı anlamadım” dedi.

Operasyonun, geçen hafta uyuşturucu satıcısı E.Y.'nin terör örgütü mensuplarınca öldürülmesi olayıyla ilgili yapıldığı öğrenildi.