Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yüzlerce genç kızı kandırdı, istismar etti. Kurduğu sapıklık zinciri, bir dönem yakın ilişkiler kurduğu ünlü, zengin ve güçlü isimlere kadar uzandı. “Lolita ekspresi” olarak adlandırdığı jetiyle özel adasında sayısız ünlü ismi ağırladı. Hakkında ağırlaştırılmış tecavüz, çocuk istismarı ve ihmali, insan kaçakçılığı, zorla çalıştırma ve fuhuş da dahil olmak üzere 22 suçla dava açıldı.

Şimdiyse sapık milyarder Jeffrey Epstein, ölümünden sonra bile kendisi hakkında ortaya çıkan yeni detaylarla dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Epstein'in son saatleri, ortaya çıkan yeni ortaya çıkan kayıtlarla açıklığa kavuştu.



2 BİN SAYFALIK RAPOR

Epstein'ın reşit olmayan kız çocuklarını ve genç kızları kandırmasında ona yardım eden "madam" lakaplı eski sosyetik Ghislaine Maxwell'in yargılanmaya başlamasından sadece birkaç gün önce, Federal Hapishaneler Bürosu'na ait 2 bin sayfadan fazla kayıt, New York Times tarafından ele geçirildi.

Gündeme bomba gibi düşen kayıtlar, Epstein'ın, ömrünün en son gününe kadar insanlara yalan söylediğini, sadece bir sapık değil aynı zamanda da bir sahtekar olduğunu ortaya çıkardı.



ANNESİ 2004'TE ÖLDÜ

New York Times'ın bildirdiğine göre, 10 Ağustos 2019 akşamı, Manhattan Gözaltı Merkezi'ndeki bir birim yöneticisi tarafından Epstein'a bir telefon görüşmesi yapması için yardım edildi. Telefon konuşması olması gerektiği gibi düzgün bir şekilde kaydedilmedi ve birim yöneticisi Epstein'a kimi aradığını sorduğunda mahkumun annesi olduğunu söyledi. Oysa Epstein'ın annesi 2004'te öldü.

Ortaya çıkarılan yeni kayıtlara göre, arama aslında 30 yaşındaki Belaruslu kız arkadaşı Katyna Shuliak'a yapıldı ve yaklaşık 15 dakika sürdü. Epstein, Shuliak'ın dişçilik okuluna girmesine yardım etmişti. Gazeteye göre, arama sırasında intihar edeceğine dair hiçbir belirti vermedi.



"BUNU KENDİME YAPAMAM"

New York Times, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası davası açtıktan sonra ortaya çıkan klinik müdahale raporu da dahil olmak üzere, sınıflandırılmamış sayfaların geri kalanına uyuyor. 11 Temmuz 2019'da dosyalanan raporda, Epstein'ın 'intihar fikrini, niyetini veya planını reddetmeye devam ettiği' belirtildi. Belgelere göre, sapık milyarder, hapishane psikoloğuna “Kendimi öldürmekle ilgilenmiyorum” dedi. Ayrıca 'korkak' olduğunu ve acıyı sevmediğini söyledi ve "Bunu kendime yapmam" diye ekledi.

Hapishaneye geldikten birkaç gün sonra yapılan başka bir psikolojik değerlendirmede Epstein, psikoloğa 'hayatta olmanın keyifli olduğunu' söyledi. Ayrıca avukatıyla konuşmak, dişlerini fırçalamak ve duş almak istediği bildirildi ve psikolog Epstein'ın kibar bir insan olduğunu ve hatta espri anlayışı olduğunu kaydetti.

SUÇLARINI İNKAR ETTİ

Psikolog, Epstein ile ilgili notlarına "Gelecek odaklıydı" diye yazdı. Ve herhangi birine cinsel tacizde bulunduğunu inkar ettiğini, yenilenen kefalet duruşmasından sonra serbest bırakılacağına inandığını kaydetti.



Ancak eski ABD başkanları Donald Trump ve Bill Clinton'ın yanı sıra Prens Andrew gibi yakın arkadaşları da bulunan sapık milyarder Epstein adli tabibe göre, 10 Ağustos'ta yani bu görüşmenin üzerinden bir ay bile geçmeden, kendini bir çarşafla astı. Suçlu bulunması halinde 45 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan sapık milyarder, ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken öldü.

HAPİSHANE KAPANDI

Epstein, Paris'ten özel jetiyle döndükten sonra New Jersey'deki Teterboro Havalimanı'nda tutuklandı ve 6 Temmuz 2019'da Aşağı Manhattan'daki federal hapishaneye atıldı. Epstein'ın intiharından iki yıl sonra, zor durumdaki federal hapishane kapandı. Bu tesis, bir zamanlar ülkedeki en güvenli gözaltı merkezlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Ancak zamanla güvenlik önlemleri ve altyapı çöktü. Hapishane kapatıldığında 233 mahkum, Epstein'in suç ortağı Maxwell'in de kaldığı Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezine transfer edildi.



ONLARCA KADIN KURBANI İŞE ALDI

Sapık milyarder hakkında hazırlanan iddianame, Epstein'ın 1990'lar ve 2000'lerin başında onlarca genç kızı Manhattan'daki malikanesinde, Palm Beach'teki mülkünde ve St Thomas'taki özel adada kendisiyle ve milyarder arkadaşlarıyla cinsel ilişkide bulunmaları için işe aldığını belirtti. İddianameye göre karşılığında genç kadınlara nakit olarak yüzlerce dolar ödeyecekti.



HÜCREDE KALMAMAK İÇİN AVUKATLARIYLA BULUŞTU

New York Times'ın haberine göre, 66 yaşındaki Epstein, özgürlüğünü kaybettikten sonra kirli hücresinden kaçmak için avukatlarla konuşarak ve ölümüne kadar geçen günleri ruh sağlığını tartışmak için psikologlarla görüşerek okça zaman geçirdi.

Epstein burada yıldızlarla dolu sosyal çevresiyle geçen anılarını anlattı ve hatta psikologlara ve diğer mahkûmlara yatırım tavsiyesi verdi. Ayrıca 'turuncu tulum giydiği ve yanlış bir şey yapmadığı halde 'kötü adam' muamelesi gördüğü için üzgün olduğundan' da şikayet etti. Epstein 'yasal ziyaretleri sırasında kahverengi bir üniforma giymeyi talep etti.



Elde edilen raporda ayrıca Epstein'ın hücresindeki tuvaletten, uyumakta güçlük çektiğinden, sağ kolunda uyuşukluktan, 'hücresinde üşümekten (ve) avukat toplantısında yeterli su olmamasından' şikayet ettiği ortaya çıktı.

KOMPLO TEORİLERİNİ KANITLAMADI

New York Times'a göre, rapor Epstein'ın ölümünün intihar olmadığı veya kendisini öldürmesine yardım edildiğine dair herhangi bir komplo teorisinin doğru olduğunu kanıtlayamadı.

Bununla birlikte, elde edilen rapor, Epstein'ın infaz memurlarına sürekli olarak nasıl yalan söylediğini ve 36 günlük gözaltı süresi boyunca onunla etkileşime girenlere, yaşayacak çok şeyi olduğuna dair güvence verdiğini ayrıntılı olarak anlattığını ortaya koydu.



Mahkeme belgesinde, 'şu anda herhangi bir sıkıntı içinde görünmediği' ve hatta intihar nöbetinde olmasına rağmen 'harika bir hayat' yaşadığı belirtildi.

REZALETLER FIRTINASI

New York Times'a göre, bir ay sonra Epstein, hapishane hücresinde kendini astıktan sonra baygın bulundu ve o zamanki ABD Başsavcısı William Barr, sapık milyarderin ölümünü "mükemmel bir rezaletler fırtınası" olarak nitelendirdi.

Barr, ayrıntı vermese de Metropolitan Islah Merkezi'nde 'ciddi usulsüzlükler' olduğunu söyledi. Epstein'in gözaltı merkezinin politikasına aykırı olarak yaptığı telefon görüşmelerinin de kaydedilmediği veya izlenmediği ortaya çıktı.

24 SAAT İZLENİYORDU AMA

Epstein, yalnız kalmak için kendini öldürdüğü geceye kadar hapishane yetkililerine yalan söyledi, ancak sapık milyarder 24 saat izlendiği ve bir hücre arkadaşı atanması gerektiği düşünüldüğünde buna izin verilmemeliydi.

Epstein, 2004'te ölen annesini aramak istediğini, bunun yerine 30 yaşındaki Belaruslu kız arkadaşı Karyna Shuliak'ı aradı. Arama kayıtları, Epstein'ın 30 Temmuz'da da Shuliak'ı aradığını gösterdi.

New Jersey'deki Teterboro Havalimanı'nda tutuklandıktan sonra Epstein, hapishane güvenliğinin en gevşek olduğu genel mahkûm nüfusuna yerleştirilmişti.