Aydın İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Sağlık Sen Aydın Şubesi Üyeleri iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yaptılar.  Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan hekimlere yönelik maaş artışının tüm sağlık çalışanlarına kapsaması gerektiğinin vurgulandığı basın açıklamasında katılımcılar adına basın açıklamasını Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer yaptı. 
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TAMAMINA KAPSAMAYAN DÜZENLEME KADÜKTÜR
Hekimlere yönelik yapılan maaş artışına kesinlikle karşı olmadıklarının altını çizen Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer “ Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında  yapılacak olan iyileştirme herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Hayat her açıdan ateş pahası, işte böyle bir ortamda  sadece hekimlere yönelik bir iyileştirme yapılacağı açıklandı. Sağlık hizmetleri emek yoğun bir hizmettir. Pandeminin olağanüstü şartları içinde tüm  Sağlık çalışanları cansiparane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı Kovid nedeniyle kaybettik. Ruhları şad olsun. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan  Hekimden , Hemşiresine, teknikerinden, memuruna  sağlık çalışanlarının tamamına kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır ve bizim tepkimiz bunadır, bu haklı bir tepkidir” dedi. 
SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR
Sadece Sağlık Bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda Üniversite Hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, aile hekimliği çalışanlarının da bu düzenlemenin dışında tutulduğunu belirten Karaer “Açıkcası bu durum sağlık çalışanları içersinde çok büyük infiale yol açmıştır.  Yetkili sendika olarak  biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir.     Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına  karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının yok sayılmasına, üvey evlat görülmesine, emeklerinin yok sayılmasına karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu. Herkesi emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz.  Sağlık bir ekip işidir zincirin bir halkasına yok saraysanız, tamamına yok saymış olursunuz. Zincirin bir halkasına kırarsanız, tamamına incitmiş olursunuz. Zincirin bir halkasına görmezden gelirseniz tamamını görmezden gelirsiniz” diye konuştu.