Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Süs bitkileri arasında ilgi çeken saat çiçeği, Türkiye'de birçok yerde görebileceğiniz bir çiçek. Peki, saat çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Saat çiçeği hikayesi nedir? Saat çiçeği hakkında bilinenler...

SAAT ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

Saat çiçeği, hava akımlarından kolay etkilenebilen bir bitki türü olduğundan dolayı hava olaylarından korunması önemlidir. Kış aylarında ise soğuktan korunması bitkinin sağlıklı gelişiminin sürdürülebilir olması için büyük önem taşır. Bu bitkinin bulunduğu yerde başka bitkilerle temas etmemesi gerekir. Bitki sulanırken kullanılan suyun bitkinin toprağının her tarafına yayılmasına özen gösterilmesine dikkat edilmelidir. 

 Bitkiyi sulamakta kullanılacak olan suyun oda sıcaklığında olması gerekir. Her sulama işleminde aynı ölçüde ve yanı kapta yapılmalıdır ve sulamanın aynı günlerde yapılmaya özen gösterilmesinin gerekliliği söz konusudur. 

 Çiçeğin bakımında bir başka önemli unsuru çiçeğin budama işlemi oluşturmaktadır. Kuruyan çiçekten makas yardımı ile yahut dalları çok dipte olmayacak şekilde budama işlemi keskin bir makas yardımı ile yapılmalıdır. 

Saat çiçeğinin bakımında sulama işleminin doğru yapılmasının büyük öneminin varlığı söz konusudur. Bu bakımdan sulama sonrası kullanılan suyun bitkinin kök çevresinde bulunan toprağın her tarafına ulaştırılmasına dikkat edilmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca bitki sulanırken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde suyla doldurularak sulamalar. Sulama işlemi aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülerek gerçekleştirilmelidir. 

SAAT ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

SAAT ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

Bilinen bir hikayesi yoktur.