Asortie Mobilya'nın yaptığı bir araştırmaya göre artık gençler ev dekorasyonunda gösterişli ve konforlu klasik mobilya ve dekor ürünleri tercih ediyor. Farklı şehirlerde yapılan araştırma mobilya ve ev dekorasyonu seçiminde yalın ve sade çizgilerin artık yerini daha art-deko ve klasik objelere bıraktığını ve klasik mobilya modellerinin özellikle salon dekorasyonunda çok fazla tercih edildiğini gösteriyor.

Artık gençler, modern düşünce tarzları ve modern giyinme stilleri yanında ev ve ofislerini dekore ederken zarafeti ve ihtişamı ön plana çıkaran ve bir o kadar da fonksiyonel olan mobilyaları tercih ediyor. Özellikle aynı anda birçok farklı işe yarayan mobilyalar ile hem fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor, hem de yaşam alanlarında kendilerine daha fazla yer açıyorlar. Merdiven olabilen bir sandalye, masa olabilen bir sehpa, aynı zamanda kütüphane olarak kullanılabilen bir baza gibi farklı alternatifler son zamanlarda sıkça tercih ediliyor.

Toplumdaki bu ihtiyaca ayak uyduran ve sektördeki ihtiyaçlara göre tasarımlar geliştiren Asortie Mobilya A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, bu ihtiyaçları birkaç yıl önce ön gördüklerini, ar-ge ve üretimde bu duruma göre pozisyon aldıklarını belirtti.

SALONLAR ve YATAK ODALARI KLASİK, OTURMA ODASI MODERN

Gençlerin ev dekorasyonundaki beklentilerini değerlendiren Asortie Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT, özellikle 40 yaş altı genç kuşağın mobilya satın alırken salonları için gösterişli klasik mobilyaları, klasik yatak odaları için klasik ve art-deko gösterişli ve kullanımı kolay mobilyaları seçtiklerini ama oturma odaları için ise daha rahat kullanabilecekleri modern, relax mobilyaları tercih ettiğini söylüyor. Yine gençler mutfak ve banyo dekorasyonlarında ise fonksiyonel ve yalın mobilya modellerini tercih ediyorlar.

Asortie Mobilya olarak müşterilerinin büyük bir çoğunluğunun 40 yaş altı kişilerden oluştuğunu belirten Murat ERAT, bu yeni trendin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini savundu.

Klasik mobilyanın diğer tarzlara göre daha dayanıklı ve daha değerli olduğunu ve özellikle de el işçiliği ve göz nuru ile yapıldığından gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olacağını söyleyen Murat Erat, Asortie Mobilya olarak gelecek yılların antikalarını ürettiklerini söyledi.

Mobilya sektörü açısından da klasik mobilyaya ilginin arttığını aslında sektöre giren firma sayısında anlayabiliriz. Önceleri parmakla sayılabilecek kadar olan klasik mobilyacılar şimdilerde birçok mobilya çarşısı içinde rahatlıkla bulunabiliyor. Dünyanın en büyük mobilya çarşısı olan Masko Mobilya Kenti içindeki mobilya firmaları incelendiğinde de klasik mobilya ve lüks dekorasyon firmalarının sayısının her geçen gün arttığı gözlemlenebilir.