Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, HaberTürk'ten Kübra Par'a veridiği röportajda Fırat Kalkanıoperasyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Kalın'ın o açıklamaları;

ABD Türkiye’ye “PYD de Rakka’ya girecek, siz de gelin birlikte IŞİD’e karşı mücadele edelim” derse, Türkiye’nin yanıtı ne olur? Biz daha önce de aynı tutumu sergiledik. Münbiç’in DAİŞ’ten temizlenmesine destek olduk. Operasyonlarına katılmadık ama prensip olarak destek verdiğimizi söyledik. Bir şartımız vardı, PYD oraya girmeyecek ve orada kalmayacak. Aynı şey Rakka için de geçerli. Şu anda bizim Rakka’ya yönelik bir askeri planlamamız yok. Uluslararası koalisyon ile birlikle hareket ediyor Türkiye.

EL BAB OPERASYONUNUN TARİHİ

El Bab ve diğer operasyonlarda izlenecek yöntem de bellidir. Orada belli bir DAİŞ konsantrasyonu var ve belli bir sayıya ulaştılar. O yüzden daha kapsamlı ve dikkatli bir plan hayata geçirilecek.

Tarih henüz değil. Bunlar operasyonel detaylar. Üzerinde çalışılıyor. Cumhurbaşkanı’mıza Obama’nın yaptığı teklif bu manada ele alınmalı. Uluslararası koalisyon ile beraber biz o hattı DAİŞ’ten bütünüyle temizlemekte kararlıyız.