Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'daki bir toplantı kapsamında açıklamalarda yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Putin, yaptığı açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ militanlarının bir araya toplanmış olduğu bölgeler bulunuyor. Şimdiye dek onların gardiyanlığını Kürt askeri oluşumlar yapıyordu. Şimdiyse Türk ordusu bu bölgeye giriyor, Kürtler söz konusu kampları bırakıyor. Bunun neticesinde onlar da (DAEŞ'ciler) kaçabilir" dedi ve ekledi: "Türk ordusunun bu durumu çabucak kontrolü altına alıp alamayacağından emin değilim." dedi.

Putin, Rus istihbaratına göre Barış Pınarı Harekatı'nın odağında olan söz konusu bölgelerde, eski Sovyetler Birliği cumhuriyerlerinin vatandaşları da dahil olmak üzere binlerce militan bulunduğunu belirtti.

Putin, açıklamasında,  "(DAEŞ'cilerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimali ile) ortaya çıkmış olan bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor" vurgusunu yaptı.

Kaynak: Ajanslar