Ocak 1995'de yayın hayatına başlayan Yeni Şafak gazetemiz şimdi 25. yılını kutluyor. 25 yıldır başarıyla yayın hayatını sürdürmenin, "Türkiye'nin birikimi" sıfatını kazanmanın, yetiştirdiği efsane kadroların, yayınlarıyla halkımız, Türkiye'miz, İslâm dünyası, haklar-hürriyetler ve değerlerimiz için başardığı büyük mücadelenin haklı gururuyla Yeni Şafak 25 yaşında. Yeni Şafak, yalnızca bir gazete değil, dergileriyle, dijital ve internet yayınlarıyla bir medya grubudur.

Dile kolay, şu anda yayın hayatını sürdürüp, 25 yılı aşabilen medya kuruluşu sayısı birkaç taneyi ancak buluyor. Medya dünyasında dijitalleşme ile birlikte çılgınca bir değişim ve rekabet rüzgârları esmekte. Yayıncılık prensipleri ayaklar altına alınmakta, yayıncılık adeta bir nükleer silaha dönüşmüş durumdadır. İşte böyle bir ortamda, Türkiye'de ve İslâm dünyasında Hakk'ın ve adaletin, doğrunun, haklının, iyinin mücadelesini vererek Yeni Şafak ailesi bugünlere ulaştı. Cenâb-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun.

Hekimler Birliği Vakfı ile Ocak 1995'te Fatih'te bir apartman dairesinde yayın hayatına başlayan Yeni Şafak, çok kısa bir süre sonra Kış ailesi ve rahmetli Ahmet Şişman'la beraber 3 yıl daha yoluna devam etti. Mayıs 1998'den buyana da Albayrak Ailesinin yönetiminde tam 21 yıldır Türkiye'nin Birikimi olmaya devam ediyor. Yayın hayatına başladığı ilk günden beri ailemle beraber, Yeni Şafak'ı her gün her sayfasını okumuş bir insan olarak bu satırları yazıyorum. Çünkü Yeni Şafak okumak, haberleriyle, yayın çizgisiyle, savunduğu değerlerle, değerli yazarları ve makaleleriyle vazgeçilmez bir tutkudur.

Yeni Şafak bugün büyük bir medya grubudur. Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde yayınlanan ve dünya genelinde takip edilen bir yayın kuruluşudur. 25 yıl boyunca Yeni Şafak'ta görev almış usta yayın yönetmenleri, yöneticiler, yazarlar, muhabirler, mesai arkadaşlarımız, Yeni Şafak'tan sonra çok önemli görevler de ifa etmişlerdir. Bugün medya, siyaset, bürokrasi, akademi ve reklamcılık alanlarında görev yapan, geçmişte Yeni Şafak'ta yetişmiş, çalışmış çok sayıda yönetici bulunmaktadır. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Bu anlamda Yeni Şafak, bir okul, bir ocak, bir çınar olma fonksiyonu göstermiştir.

Diğer taraftan, Yeni Şafak, 25 yıl boyunca, sahipleri ya da yöneticileri, yazarları, çalışanları değişmiş olsa bile, hiçbir zaman ruhunu değerlerini kaybetmedi, çizgisinden sapmadı. İşte Yeni Şafak'ın 25 yılda bugünlere başarıyla ulaşmasını sağlayan Ruh'udur, değerleridir, çizgisidir. Bu ruh ve değerler, Yeni Şafak'ın, Türkiye'miz, halkımız, İslâm inancımız, temel haklar ve hürriyetlere olan bağlılığı ve bayraktarlığını yapmaktan kaynaklanmaktadır. Hak, adalet, doğru ve iyi, Yeni Şafak'ın temel referansıdır.

Yeni Şafak'ın 25 yıllık birikimi, Türkiye'nin de hikayesidir. Bu dönemde; 1990'lı yılların koalisyonlarla dolu siyasi istikrarsızlık sürecini, 28 Şubat 1997 darbe sürecini, yolsuzluk-yoksulluk ve yasaklarla halkı canından bezdirmiş kaotik dönemi, 1994-1999-2001 ekonomik krizlerini, Türkiye'nin 2002'den sonraki dönemde siyasi istikrar, ekonomik gelişme, haklar ve hürriyetlerdeki genişlemenin yaşadığı istikrar içinde büyüme dönemini, 2008-2009 dünya ekonomik krizini, önce laikçi vesayet ve parti kapatma davaları, sonra FETÖ'cü vesayet ve bölücü terör örgütleri ile amansız mücadeleleri, Arap Baharının demokrasi ve hürriyet ışığı parıltısını, ardından darbelerle ve iç savaşlarla dış müdahalelerle Arap kışının bölge ve kardeş ülkelerde yol açtığı yıkım ve travmaları, Türkiye'nin Asya, Afrika, Balkanlar ve Ortadoğu'da halklar nezdinde rol model olurken, kukla despot yönetimler ve onları yöneten küresel Batılı emperyalistler tarafından kuşatılmaya çalışıldığını hep beraber gördük yaşadık.

Bütün bu olaylar ve gelişmeler karşısında

Yeni Şafak baskı ve zulüm dönemlerinde, 28 Şubat'ın yıkıcı ortamında, hürriyetlerin ve hakların sesi olarak, başka yerde yazmalarına müsaade edilmeyen kalemler ve okurlarımız için de adeta "fırtınalı sularda bir liman, sığınak" fonksiyonunu görmüştür.

Yeni Şafak 25. yıla ulaşırken, geride çok büyük emek, alın teri, akıl teri, fedakârlık, cefakârlık bulunmaktadır. Yeni Şafak'ı yayın hayatına kazandıran kurucularına, Kış ve Şişman Ailelerine, tam 21 yıldır büyük fedakârlıklarla bu sorumluluğu taşıyan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Albayrak nezdinde tüm Albayrak Ailesi ve Albayrak Grubu mensuplarına, gelmiş geçmiş tüm Genel Yayın Yönetmenlerimize, yöneticilerimize, emektar çalışanlarımıza, değerli yazarlarımıza, dağıtıcılarımıza, Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Karagül'e çok teşekkürler ediyoruz. Tabii, Yeni Şafak'ı her gün alıp okuyarak, bugünlere ulaşmamızı sağlayan kıymetli okuyucularımıza çok özel teşekkürler ediyoruz. "Okuyucularımız sahiplendikçe, okudukça, Yeni Şafak onların sesi olmaya devam edecektir".

En büyük şükrümüz, teşekkürümüz ise, bizi var eden, bu cennet vatanda yaşamamızı sağlayan, yüce İslâm inancını bize bahşeden, bizleri Yeni Şafak'ta buluşturan Cenâb-ı Allah'adır. Rabbimiz bizleri Hak yolundan, kendi rızasından hiçbir zaman ayırmasın inşallah. Bizler yaşımız itibariyle göremezsek bile, Yeni Şafak inşallah 25. gümüş yıldönümünden 50. altın yıl dönümüne ve 100. yıllara da Allah'ın yardımıyla ve izniyle ulaşacaktır inşallah.

Kaynak: Yeni Şafak