Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD’de enflasyonun tırmanışa geçtiğini, ancak arz dengesizliklerinin ortadan kalkmasıyla Fed’in yüzde 2 hedefine geri döneceğini belirtti.

Powell ABD Kongresi'ndeki konuşmasında petrol fiyatlarındaki artışa ve pandemisi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla ABD’de harcamalarda görülen tırmanışa işaret ederek “Enflasyon son aylarda kayda değer şekilde yükseldi. Bu geçici arz etkileri ortadan kalktıkça enflasyonun uzun vadeli hedefimize geri dönmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Powell, koronavirüs salgınından etkilenen ABD ekonomisinde "aralıksız iyileşme" görüldüğünü, istihdamda artışın devam ettiğini belirtti.

Powell Kongre'ye hitaben yaptığı konuşmada mevcut para politikası ya da Fed'in artan fiyatlar nedeniyle ekonomiye sağladığı desteği daha hızlı biçimde sonlandırmak zorunda kalabileceği ihtimaline yönelik detaylara yer vermedi.

Fed tarafından Pazartesi günü yayımlanan konuşmasında Powell fiyatlarda yaşanan artışı geçici olarak değerlendirdiğini ifade
etti.

Powell ekonomik toparlanmanın her kademe ve kesim için aynı hızda ilerlemediğini düşük gelirli çalışanların ve azınlıkların
işsizlikten daha fazla etkilendiğini yineledi. Başkan Powell, "Fed olarak toparlanma sağlanana kadar ekonomiyi desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.