İçişleri Bakanlığı Kıyafet Yönetmeliği’ne göre polislerin takması zorunlu olan “şapka, kep, bere ve örgü başlıklar”la ilgili ihale tamamlandı. İhaleyi 369 bin 900 TL’lik bedelle kazanan şirkete genel hizmetler sınıfı polis memurları için 102 bin 158, amirler için 5 bin 464, müdürler için 3 bin 520 adet koyu lacivert bere sipariş verildi.
 

Firma trafik polisleri için 22 bin 606, trafik polislerinin amirleri için 940 ve yine trafik polislerinin müdürleri için ise 312 beyaz bere olmak üzere toplam 135 bin adet lacivert ve beyaz bere hazırlayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, polislerin merkez ve taşra teşkilatında kullanılacak olan berelerle ilgili bir de “Örgü Başlık Teknik Şartnamesi” hazırladı. Şartnamede öne çıkan maddeler şöyle:

Örgü başlıklar genel hizmet sınıfı için lacivert ve trafik hizmetleri için beyaz olmak üz ere emniyet müdürü, amir sınıfı ve polis memurları için ayrı ayrı üretilecek.

Başlıkta polis arması işlenecek. Arma, emniyet müdürleri için sarı simli, amirler için gümüş gri simli ve defne dalı olarak işlenecek.

Polis memurlarının şapkasında defne dalı olmayacak, beyaz renkte nakış işlenecek.
Örgü, dolu iğne olacak, tepe kısmı 4 parça şeklinde örülecek. Yüzde 90 akrilik ve yüzde 10 yün olacak berelerin üzerindeki etikette firma adı, üretim yılı yer alacak.

Yıkamadan sonra en fazla yüzde 3 küçülebilecek. Tere karşı renk hassasiyeti taşıyacak.