ABD Arizona'da sürücüyle birlikte en az iki yolculu araçlar için tahsis edilen şeritteki bir araç, polisler tarafından durduruldu.

Görünüşte her şey normaldi, sürücünün yanındaki koltukta emniyet kemeri takılı bir yolcu oturuyordu. Ancak yolcu aslında bir iskeletti, başında bir kamuflaj şapka ile kucağında da bir kutu vardı. İskelet sarı bir kabloyla koltuğa bağlanmıştı.

İskelet yolcunun fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Arizona polisi, benzer taktiklere başvuran sürücüleri uyardı: "Bu şeridi yanınızda İskeletor otururken kullanabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Büyük hata!" Twitter mesajının altındaki etiketler de dikkat çekiciydi, #BirHeMandeğilsin ve #İyideneme.

İskeletle yakalanan 62 yaşındaki şoför de 400 dolarlık cezadan kurtulamadı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Arizona'da söz konusu şeritlerde geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 bin sürücüye ceza kesildiğini bildiriyor. AP, Nisan 2019'da yakalanan bir şoförün yanında beyzbol şapkası ve güneş gözlükleri olan bir mankenin oturduğunu da aktarıyor.

ABD'de yalnızca şoförlerin olduğu otomobillerin gitmesine izin verilmeyen özel şerit, trafikteki araç sayısını azaltmayı amaçlıyor.