Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre; Sayıştay raporunda, üzerine halı saha yapılan arkeolojik mezar alanına yönelik, “Yapılan incelemelerde, alanın belediye mülkiyetinde olmamakla beraber birinci ve üçüncü derecede arkeolojik mezarlık alanı olduğu tespit edilmiştir. Arkeolojik mezar alanı üzerinde herhangi bir yapılaşmaya gidilmemesi, hafriyat yapılmaması ve açık alan olarak korunması yönünde 1991 tarihinde tapu kaydına şerh konulmuştur. Alanın üzerine resmi izin alınmadan belediye tarafından halı saha yaptırıldığı görülmüştür” denildi.

“HASSASİYET GÖSTERİLECEK”

AK Partili Ayaş Belediyesi, Sayıştay denetçilerinin tespitlerine "Taşınmaz kültür ve tabiat varlığı niteliğindeki alanlarda yapılacak olan çalışmalar için gerekli izinler alınacak olup yapılacak iş ve işlemlerde gerekli hassasiyet gösterilecektir” yanıtı vermekle yetindi.

Sayıştay raporunda, bu yanıta karşılık "Halihazırdaki mevzuata aykırılığın düzeltilmesi ve bahse konu olan kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik tedbirlerin alınması gerektiği yönündeki değerlendirmemiz devam etmektedir” denildi.

LOJMAN DA KİRALIK

AK Partili belediyenin lojmanları da ihalesiz kiraladığı ortaya çıktı. Sayıştay raporunda “Kamu konutları olarak ayrılan taşınmazların Ayaş Belediyesince kamu personeli olmayan kişilere sosyal konut olarak ihalesiz kiralandığı görülmüştür” denildi.

Sayıştay denetçileri, lojmanların encümen kararı ile kamu görevlisi olmayan kişilere doğrudan kiralandığı belirterek, “2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda eleştiri konusu edilmesine rağmen söz konusu uygulamanın 2018 yılında da devam ettiği anlaşılmıştır” dedi.