ABD'de perakende satışlar Ağustos ayında, güçlü istihdam artışlarına karşın, işsizlik desteklerinin sürelerinin dolmasının gelirler ve harcamalar üzerinde olumsuz etkisinin görülmesi ile birlikte beklenenden az arttı.

Perakende satışların toplam değeri Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 arttı. Temmuz ayı verisi yüzde 1.2 artıştan yüzde 0.9 artışa revize edildi. Gıda hizmetleri, otomobil bayiileri, inşaat malzemeleri mağazaları ve benzin istasyonlarının satışlarını içermeyen kontrol grubu perakende satışlar yüzde 0.1 düştü ve beklentilerin altında kaldı. Bu endeksin genellikle mevcut tüketici talebini daha iyi yansıttığı düşünülüyor.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre manşet peakende satıların yüzde 1.0 ve kontrol grubunun yüzde 0.3 artması bekleniyordu.

Birçok mağaza ve restoranın şimdi artık açık olması ile birlikte, karantina sonrası yeniden açılmalarla birlikte güçlü bir şekilde artan satışlar ılımlı hale geldi. Aynı zamanda, haftalık 600 dolar tutarındaki işsizlik ödemesinin Temmuz ayı sonu itibarıyla sona ermesi ve okulların açılmasına dayanan harcamaların azalması da satışlar üzerinde baskı oluşturdu.

İŞsizlere sağlanan bu imkanalr pandemi döneminde gelirleri destekledi ve bunların sona ermesi ile birlikte, milyonalrca işsiz Amerikalının elinde harcama yapmassı için daha az nakit olacak. İşsizliğin halen yüksek seviyelerde kalmasına karşın, kanun yapıcıların en azından seçim sonrasına kadar bu destekleri uzatma ihtimali oldukça düşük.