Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Patronunuz parasını geri ödemenizi isterse ne yapardınız? Amerika Birleşik Devletleri'nden bir adam, işvereninin geçen yıl ağustos ayında aldığı ödemeyi geri istediğini iddia ediyor. Peki bu paranın özelliği ne? Tabii ki kripto para!

Kripto Para ile Maaş Aldı: %700 Kar Etti
Aslında bu durum kripto paraların kullanımının yayıldığına yönelik önemli ve iyi bir işaret olsa da yaşanan şeyin kesinlikle en ilginç olaylar listesine ilk sıradan girebileceği söylenebilir. MarketWatch’ın ünlü ismi Quentin Fottrell, konu hakkında yaptığı açıklamada kendisine ilginç bir mektup geldiğini belirtti.

Fottrell, gerçek ismini açıklamadığı ancak “Crypto Confused” olarak bilinen çalışanın Ağustos 2020’de yaptığı iş kontratında ödeme yolu olarak seçtiği kripto paranın %700 değer kazandığını belirtti. Ancak çalışanın Fottrell’e mektup yazdığı gün ise şirketin CEO’su bu parayı geri talep etti ve şirket olarak bu ödeme ile işin hiçbir kazanç sağlamadığını ve çalışanın şu an şirket için başka bir iş yapmadığını ortaya attı. Fottrell’e kripto para ödemesi yerine ne kadar saat çalıştıysa şirkete o kadar saat için ABD doları üzerinden fatura kesme tavsiyesinde bulunan CEO, tepkiyle karşılandı.

Yayınlananlara göre, işveren, adamın yaptığı işin "şirkete herhangi bir gelir getirmediğini ve herhangi bir takip işi yapmadığını" iddia ediyor, bu nedenle dijital para birimi ile değil, ABD doları ile ödeme yapılabileceğini iddia ediyor.

Bunun üzerine Fottrel, çalışanlara kripto para birimlerinde ödeme yapmanın hem işveren hem de işçi için riskli bir uygulama olduğunu açıkladı. Bu tür dijital para biriminin doğası gereği hala çözülmesi gereken birçok yasal sorun olduğunu bilmek önemli.