Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Koronavirüs pandemisi dünyayı her anlamda olumsuz etkiledi. Dev ekonomilerin sarsılıp küçülmesine neden olan salgına karşı iş çarklarında süregelen yapıların değişmesine sebep oldu. Dünya genelinde milyonlarca insan koronavirüs sonrası işsiz kalırken dijitalleşmenin önemi açığa çıktı ve iş kolları bu alanda düzenlerini revize edip ona göre yöntemler geliştirmeye başladı. Bu durumda mevcut pandeminin ne zaman sona ereceğine dair tarih belirlenemediği bir ortamda işsiz kalan vatandaşların çoğu bu süreçte dijital ve evden para kazanabileceği yöntemleri araştırmaya başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya bugüne kadar yakın zamanda benzeri görülmemiş günlerden geçiyor. Birçok ülkede halk virüsten korunmak için evde kalıyor. Ekonomi çarklarının dönmesinin zorlaştığı şu dönemde sektörler dijitalleşme yönünde adımlar atıyor. Dijital pazarlarda dönen alışverişler ve internet ortamında, iletişimin sağlanmasına artan talep doğrultusunda bu girişimler oldukça çoğalmış vaziyette. Bir yandan dijital platformlardaki alanlardan para kazanılabilirken bir yandan da pandemide ortaya çıkan ekonomi düzenine dair insanlar uyum sağlamaya çalışıyor. İşte koronavirüs salgını içerisinde evden para kazanabileceğiniz öne çıkan alanlar.

Pandemi döneminde evden yapılan ve ülkemizde talebin arttığı kollardan biri de İŞKUR’un paketleme işçisi başvuruları. Aktif birçok alana dair kapsam içeren bu iş için gerekli tüm şartlar şunlardır;

İşkur Evde Paketleme İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR'un sunduğu iş imkanlarından faydalanabilmek için İŞKUR'da kaydınızın olması gerekmektedir. İş arayanların İŞKUR'a kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Daha sonra "https://esube.iskur.gov.tr" sayfasına e-devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz.  Burada ilk açılan ekranda iş arayan kısmındaki Giriş butonuna basmanız gerekmektedir. Sonrasında aramalar kısmından "paketleme iş ilanları" diye aratınız.

Çıkan iş ilanlarından kendinize uygun olan firmayı seçmeniz gerekmektedir. İş verenlerin hepsi açık adreslerini ve iletişim bilgilerini ilanlarında belirtirler. Belirtilen bu iletişim bilgileri ile irtibata geçip kendinize evde iş imkanı sunabilirsiniz.

Evde Kişisel Antrenörler

Virüs tedbirleri doğrultusunda evlere kapandık ve bu ölçüde gerek uyku düzenimiz gerekse de yemek düzenimiz değişti. Hareket alanının sınırlanmasıyla birlikte pandemi sürecinde insanların çoğunda kilo artışı meydana geldi. Spor salonlarında da riskin yüksek olması nedeniyle insanlar evde kişisel antrenörlere talep gösterdi.

Butik Maske Tasarımcıları

Koronavirüsün yarattığı ekonomik kriz tartışılmaz boyutlarda ama her krizin de bir fırsat doğurduğunu inkar etmememiz lazım. Virüs ile birlikte ilk başta garipsediğimiz ama artık hayatımızın temel parçalarından biri olan maske konusunda çeşitli hassasiyetler doğdu. Görsellik açısından oluşan çeşitli taleplerle birlikte kişiye özel maske tasarımcıları ortaya çıktı.

Evde Yemek Yapıp Satmak

Salgının birçok alanı kısıtlamasıyla birlikte sağlıklı ve temiz yemek konusunda insanlar büyük bir hassasiyet içerisine girdi. Bu noktada lojistiği sağlayacak firmalarla anlaşıp online yemek satımı yapılması büyük ölçüde arttı. 

Aksesuar Ürünleri Hazırlamak

Alışverişin online olarak sık sık yapıldığı ve akışın hızlı olduğu platformlarda yapmış olduğunuz tasarımları satabilirsiniz. Mağazaların kısıtlı kaldığı şu dönemde bu noktada oluşan arz talep açığını evden yapılan ürenler ile pazarda rahatça satabilirsiniz.

Çevirmenlik

Dijital dünyanın her geçen gün büyüdüğü günümüzde eski ve yeni makalelerin okuyucuları büyük ölçüde dijital kısmına kayıp çeşitli platformlarda konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmekte.  Bu noktada global ortamda makaleleri veyahut resmi evrakları çevirerek gelir kapısı elde edebilirsiniz.

Grafik Tasarım ve Yazılım

Globalleşmenin artması ve dijitale artan yoğun taleple birlikte belli bir platformun oluşturulmasını sağlayacak mesleklere büyük bir talep artışı yaşanıyor. Grafik tasarım ve yazılım gibi alanlara oluşan yoğun ilgi dolayısıyla bu meslek grubuna ait programları bildiğiniz ya da öğrendiğiniz takdirde dijital ortamda para kazanabilirsiniz.

Blog yazmak ve YouTube

Evde şartlar ve durumlar fark etmeksizin herkes para kazanabilir. Çünkü günümüzde evden çalışarak gelir elde edebileceğiniz imkanlar bulunmakta. Koronavirüs döneminde ortaya çıkan meslek gruplarından bahsettik ve bunların yanında, bu dönemde açığa çıkan arz talep dengesinden bağımsız, blog yazarlığı ve Youtube gibi oldukça popüler sosyal medya alanlarında içerik üreterek gelir kazanabilirsiniz.