Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Fuhuş yaptırmakla suçlanan Palalı Sabri'nin eski Afrika Güzellik Kraliçesini de ağına düşürdüğü ortaya çıktı. Sabri Çelebi Miami'de yaşıyor ama kardeşi Mehmet Emin gözaltına alındı.



Türkiye'nin "Palalı Sabri" olarak tanıdığı Sabri Çelebi'nin fuhuş çetesi yönettiği ortaya çıkmıştı. Gezi protestoları sırasında elindeki palayla göstericilere saldıran Sabri Çelebi bir süredir ABD'nin Miami kentinde yaşıyor.

Çelebi ve ailesine ait işyerlerine 10 Eylül’de baskın düzenlendi. Gerekçe ise Çelebi'nin Fas asıllı kadınlara eğlence mekânlarında fuhuş yaptırmakla suçlanmasıydı.

Çelebi Ailesi’ne ait Beyoğlu’ndaki Opera Clup Pera’ya yapılan baskında ise çoğu Faslı 45 kadın gözlem altına alındı. Diğer işyerlerine yapılan baskınlarda da gözlem altına alınan toplam 62 kadın Pendik’te bulunan Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’ne ait binaya götürüldü.

Gözaltına alınan 6 şüpheli ise önceki gün adliyeye sevk edildi. Soruşturma savcılığı, 6 şüphelinin de tutuklanmasını istedi. Savcılık ve sulh ceza hâkimliğinde ifade veren Mehmet Emin Çelebi, kendilerine iftira atıldığını savunarak gözlem altına alınan kadınların müşterileri olduğunu söyledi.