Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Özel güvenlik hizmetlerinde karmaşanın önüne geçmek için tek tip kıyafet uygulaması başladı. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) ve Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, “Özel güvenlikçi mi, kargocu mu belli olacak. Kamuda tek tip üniforma olacak, özel sektörde de logo kullanımı zorunlu olacak” dedi.

"BU KİMDİR PROBLEMİ YAŞANMAYACAK"

Bir grup gazeteciyle bir araya gelerek güvenlik sektörünü değerlendiren Kösereisoğlu, özel güvenlikçiler için kıyafet ve logo düzenlemesinin geçtiğimiz günlerde hayata geçtiğini belirterek, “15 Eylül’den itibaren devreye girdi. ‘Bu kimdir’ problemi yaşanmayacak artık. Özel güvenlikçi mi, kargocu mu, dondurmacı mı belli olacak. Kim özel güvenlik kim değil, anlaşılabilecek. Hem kamuda, hem özelde uygulanacak. Kamuda tek tip üniforma olacak, özel sektörde de logo kullanımı zorunlu olacak” dedi.

KADIN ÇALIŞAN

Kadın istihdamıSektörde kadın istihdamını artırmak istediklerini, ancak fiziksel koşullar sebebiyle erkeklerin tercih edildiğini ifade eden Kösereisoğlu, “Kadınlar daha çok AVM’lerde, havalimanlarında, kurum girişlerinde görev yapabiliyor. Bizim sektörümüzde engelli çalışmıyor, engelli çalıştırma düzenlemesinden muafız. Belli pozisyonlarda aslında engelliler çalışabilir. Mesela operatör hizmeti veren kişi olarak, alarm merkezinde çalışabilirler. Ama şu anda mevzuat sağlık raporu istiyor” diye konuştu.

AŞILI TERCİH EDİLİYOR

Şirket olarak idari kadrolarının yüzde 95’inin koronavirüse karşı çift aşısını olduğunu ifade eden Kösereisoğlu, şunları söyledi:

Hasat zamanı mahsülleri hırsızlardan koruma ve boru hattı tamiri gibi alanlarda mobil kameralar kullandıklarını anlatan Kösereisoğlu, “Günlük kayıt altına alınan olay sayısı 500-600 civarındadır. Bu bir yerde su patlaması da olabilir, elektrik kontağı da, hırsızlık veya araba çarpması da olabilir. Bunların içerisinde yüzde 1 bile mültecilerle ilgili bir ihbar almıyoruz. Yani arabayı mülteci soymuş, yangını mülteci çıkarmış gibi bir durum yok. Çünkü onlar daha çok dikkat ediyorlar başka ülkede yaşadıkları için. Asayişi risk ediyorlar denilemez bu nedenle” diye konuştu.