2019-2020 Eğitim yılında üniversiteye yerleşen öğrenciler, eğitim hayatına başladı. 2019 Üniversite sınavı sonrasında yerleşme işlemlerinde açıkta kalan öğrenciler ise YKS ek tercihinde bulundu. YKS ek tercih sonuçları için heyecan devam ediyor. Peki ÖSYM YKS ek tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları (YK) ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı. YKS ek tercih sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.