Dışişleri Bakanlığı, "Irak makamlarının son yaşanan olayı ivedilikle ve ciddiyetle araştırarak aydınlığa kavuşturmalarını, faillerini ortaya çıkartmalarını, öte yandan diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin korunması için gereken tüm önlemleri almalarını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Musul Başkonsolosu ve Başkonsolosluk yetkililerini taşıyan konvoyun dün Musul-Erbil güzergahında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın konvoyun geçişi anında patlatıldığı, Başkonsolosluk personeli ile koruma ekibinin bu saldırıdan yara almadan kurtulduğu hatırlatıldı.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu görevlilerinin son 2 yılda 4 kez benzer saldırılara maruz kaldığına değinilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Keza, Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Basra Başkonsolosluğumuz da yakın geçmişte hedef alınmıştır. Bu saldırıların hiçbirinin faillerinin yakalanamamış olması endişe vericidir. Irak makamlarının son yaşanan olayı ivedilikle ve ciddiyetle araştırarak aydınlığa kavuşturmalarını, faillerini ortaya çıkartmalarını, öte yandan, diplomatik ve konsüler temsilciliklerimizin korunması için gereken tüm önlemleri almalarını bekliyoruz."