Karaman’daki çocuklara tecavüz skandalında tartışmaların odağı haline gelen Ensar Vakfı’nın kurucuları arasında yer alan Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’den bomba açıklama. Habertürk’teki köşesinde tecavüz olayı ve Ensar Vakfı’na değinen Dinçer, “Ensar Vakfı, utanç verici olayın üzerine gitmek yerine kendini savunmaya geçti. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın da Ensar’ı savunmaları çirkin olayın önüne geçmiştir” dedi. Dinçer, muhalefetin de bir kesimi “top yekun suçlayarak” tecavüz vakasının tartışılmasını ikinci planda kalmasına yol açtığını savundu.

“Suçun, cinsel sapıklıktan siyasi sapıklığa seyri” başlıklı makalesinde Dinçer, özetle şunları yazdı:

VAKIF, UTANCIN ÜZERİNE GİDECEĞİNE

“Suçlanan vakıf, hemen utanç verici olayın üzerine gitmek ve sorumlulara hesap sormak yerine hakkında yapılan tezvirat nedeniyle savunmaya geçti. Vakıf daha sonra olayı telin eden tavrını ortaya koydu ve davaya müdahil oldu. Ancak gecikmiş bu tavır, suçun ikinci planda bırakılma algısını değiştiremedi.

ERDOĞAN DA DAVUTOĞLU DA YANLIŞ YAPTI

İktidar suçu kınarken, gereksiz şekilde vakfı da savunma çabasına girdi. İlgili sayın bakanın vakfı da koruyan ve kollayan sözleri, Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın vakfa yönelik ithamlara cevap verme çabaları çirkin olayın önüne geçti.

İKTİDAR DA MUHALEFET DE…

Bu kez muhalefetin dili küfür seviyesizliğine düştü. Kılıçdaroğlu’nun sayın bakana yaptığı hadsiz ve haksız hakaret, iktidarın da dilini sertleştirdi. Söz düellosu sadece liderler arasında kalmadı. İktidar ve muhalefetin sözcülerinin, liderlerinin sert ve hakarete varan sözlerini tevil etme ve haklılıklarını ispatlama çabaları hâlâ yanan ateşe odun taşıyor.

TECAVÜZDEN SİYASİ RANT

Şimdi bir gerçek var; tüm kesimler bu çirkin hadiseye büyük bir infial gösteremedi. Hep birlikte ve kesin bir dille karşı çıkacağımız, uzak veya yakın tüm sorumlularına hesap soracağımız bir olayda bile yan yana gelemedik. Hukuka ait bir suç, siyasi alana hapsedilerek rakipleri yıpratma kampanyasına dönüştü.

SUÇ VE SUÇLULAR UNUTULMAMALI

Ortalık toz dumanken, bu çirkin işin esas faili ve diğer suçluları unutulmamalı. Şimdi geç de olsa suça ve suçluya dönülmeli ve ilgili bütün sorumlulara hesap sorulmalı. Mağdur olan çocuklarımızın acısını kendi çocuğumuza yapılmış gibi hissettiğimizi sadece sözlerimizle değil, hesap sorarak ve hesap vererek de gösterelim. Gerçi, kendi sürecine bırakılmış olsa olay çözülme sürecine girmişti.

ENSAR YURDUNA İZİN VERENLER DE HESAP VERMELİ

Hiç şüphesiz yargı görevini en iyi şekilde yapacaktır. Süreç hızla devam ediyor. Umarım örnek bir tavırla yargı ilk duruşmada en ağır cezayı verir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, gerekli denetimlere başlamış. Valilik, derneğe müfettiş göndermiş ve iki kuruma ait evleri kapatmış. Ancak bu noktada yapılanlar yetmez, hem yurtları açan hem de açılmasına göz yuman yöneticilere de hesap sorulmalıdır. Ayrıca tüm ülkedeki benzer yurtlar incelenmeli ve hukuka aykırı bir durum varsa gereği yapılmalıdır.” (Sözcü)