Okçular Vakfı tarafından bu yıl 7. düzenlenen Fetih Kupası’nın tanıtım toplantısı Rumeli Hisarı’nda yapıldı.

Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, gazetecilerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Okçular Vakfı’na yönelik iddialarıyla ilgili soruları üzerine şu cevabı verdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden vakfımıza aktarılan bir para söz konusu değildir. Sayın genel başkanı iddiasını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmediği sürece de kendisini müfteri ilan edeceğimizi ilan ediyorum. Buradan Sayın genel başkana ve yayın organlarına şunu ifade etmek istiyorum. Bu iddiayı baştan yalanladığımızı ve bu iddianın gerçeğe aykırı bir beyan olduğunu, genel başkanlık yapan bir şahsa asla yakıştıramadığımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bir genel başkanın elinde hukuki anlamda bir delilin olması gerekirken, mesnetsiz bir şekilde edalı bir dille vakfımıza dil uzatmasını da şiddetle kınıyoruz. Bundan sonra da yaptıklarımızla kendimizi anlatmaya devam edeceğiz."

Okçular Vakfı: İBB'den herhangi bir para aktarımı söz konusu değildir

Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da iddialarla ilgili şunları söyledi:

"İnsanları zan altında bırakmak, iftirayla konuşmak kirli siyasettir, siyasetsizliktir. Bir şey üretmedikleri için insanları kirleterek oylara talip oluyorlar. Bu, şerefli yaratılmış insanoğluna yakışan bir tavır değildir. Fatih, İstanbul'u fethetmeye çalışırken bunun yapılmayacağını savunanlar vardı. Fatih bir yandan düşmanla bir yandan hainlerle mücadele etmiştir. 'İngiliz, Amerikan mandasına girelim' diyenler olmuştur, o kahramanlar hem düşmanlarla hem içerideki hainlerle mücadele etmişlerdir. Mücadeleyse biz bu mücadeleye varız. Fatih'in torunu olarak bayrağı daha ileri taşımaya çalışacağız." 

Kaynak: Ajanslar