İddiaya göre, Sivas Süleyman Demirel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sedat Taşar  (48) ile okula çocuğunu kaydettirmek için gelen H.E. arasında kayıt işlemleri  sırasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine H.E, Taşar'ı darbetti.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Taşar, hastaneye giderek darp  raporu aldı. Polis, şikayet üzerine şüpheli H.E'nin yakalanması için çalışma  başlattı.

Taşar'ın odasında yaşanan olay, okulun güvenlik kamerasınca  kaydedildi. Görüntülerde, odasında başlayan kavga sırasında kapı girişinde yere  düşen Taşar'ın, H.E. tarafından tartaklanması, bu sırada koridorda bulunan  öğrenciler ile velilerin kaçışması yer alıyor. Kavga, okuldaki öğretmenlerin  araya girmesiyle son buluyor.

SENDİKADAN KINAMA

Öte yandan Eğitim Bir-Sen üyeleri ve bazı öğretmenler, okul bahçesinde  toplanarak darp olayını kınadı.

Sendika şube başkanı İlhan Karakoç, burada yaptığı açıklamada, eğitim  çalışanları olarak hiç hak etmedikleri bir menfur olayla karşı karşıya  olduklarını söyledi.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Karakoç, şunları  kaydetti:

  "Öğretmene şiddeti nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Biz bu toplumun en  önemli işini yapıyoruz, insan yetiştiriyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış  birinin gelip burada kendisine hizmet eden, çocuğunun kaydını yapan, onu ayakta  karşılayan, ona çay söyleyen, ikramda bulunan bir öğretmene saldırmasını, hele  hele elini kaldırmasını, hele hele vurmasını eğitim camiası olarak bir kez daha  nefret ve şiddetle kınıyoruz. Avukatımız da burada, bunun hem yasal takipçisi  olacağız, hem kanuni anlamda düzenleme yapılması için takipçisi olacağız. Eğitim  çalışanları bugün hep beraber, birlik içerisinde nefret ve şiddetle bu olayı  kınıyoruz. İnşallah bu tür şiddet ve bu tür olaylar bir daha okullarımızda  yaşanmaz."