Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken uzmanlar aşılamanın salgınla mücadelede en önemli silah olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte aşı olmak istemeyen çok sayıda insan olması nedeniyle aşılama hızında yavaşlama görülüyor. Aşılamanın zorunlu olması ise sık sık gündeme geliyor. Çoğu hükümet ise insanların ikna edilmesinin doğru olduğunu kimsenin aşıya zorlanamayacağı konusunda açıklamalar yapıyor.

Bu tartışmalar arasında Dağıstan Cumhuriyeti'nde yeni bir karar alındı. Ülkede başta hizmet ve ulaşım alanlarında çalışanlar dahil olmak üzere bazı vatandaş gruplarına yönelik Kovid-19'a karşı zorunlu aşılama getirildi.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Dağıstan Başkanı Nikolay Pavlov'un imzaladığı kararda, "Sağlık, eğitim, ticaret, yemek servisi, güzellik salonları, toplu ulaşım alanlarındaki kurum ve kuruluşlarda çalışanlar için koronavirüs salgınına karşı aşılamanın sağlanmasına karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Konut ve toplum hizmetleri, enerji, kültür, fuar, çocuk eğlence merkezleri, çocuk kampları, tiyatro, sinema, konçerto salonları çalışanlarına da zorunlu aşılama getirildi.

Kararda, söz konusu çalışanların aşının ilk dozunu 9 Ağustos, ikincisini de 30 Ağustos'a kadar yapması gerektiği belirtildi.

KAYNAK: SPUTNİK