Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

VTB Capital, Türk petrol ve gaz şirketlerinin Covid-19 aşısına ilişkin gelişmeler sonrasındaki petrol fiyatlarında toparlanmanın ve piyasa  pozitifliğinin etkisi ele 2020 yılı sonunda iyi bir ralli yaşadıklarına işaret etti.

Ancak yaptıkları makro, finansal ve operasyonel modellemelerin Türk enerji ve petro kimya şirketleri için tavsiyelerini düşürmelerine neden olduğunu belirten VTB, Tüpraş ve Aygaz için tavsilesini 'sat'a, Petkim için 'tut'a indirdirken, Tupras için 'sat tavsiyesini devam  ettirdiklerini vurguladı.

VTB raporunda, Tüpraş'ın rafine marjının 2021 yılında kademeli bir toparlanma göstereceğini ancak 2017 seviyesine ancak 2025 ylılında geri gelebileceğini belirterti ve Tüpraş için hedef fiyatını 98 TL  olarak belirledi.

Petkim'in petrokimya marjlarının bu yıl güçlü olacağını ancak  bu beklentinin şimdiden fiyatlandığını belirten VTB Capital, hedef fiyatını 5,60 TL olarak ortaya koydu.

Aygaz'ın otogaz satıyşlarında pozisyonunun zayıflayacağı beklentisini ortaya koyan VTB, hedef fiyatını 13,70 TL olarak belirledi.

Turkcas'ın Türk enerji sektörü içinde en iyi performansı gösterdiğini  ve BIST100'ün yüzde 63,4 üzerine çıktığını hatırlatan VTB, bu hareketi destekleyecek temel bir neden görünmediğini belirterek, "sat" tavsiyesini  tekrarladıklarını vurguladı.