İstanbul, Ankara, Konya ve Muğla illerinde vatandaşların benzer yollarla dolandırıldığını tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp telefonla aradıkları vatandaşları ‘adınız FETÖ'ye' karıştı diyerek dolandıran şüphelileri yakalamak için harekete geçen ekipler teknik ve fiziki takibe başladı. Dolandırılan vatandaşların evlerinin bulunduğu bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Kimlik tespitlerinin ardından operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul, Bursa, İzmir ve Şanlıurfa illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2'si kadın toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. 

NECMETTİN ERBAKAN'IN KARDEŞİNİ DE DOLANDIRMIŞLARDI

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde şüphelilerin ifadeleri alındı. Emniyette yapılan işlemlerde ilginç bilgiler ortaya çıktı. Kasım ayında benzer yöntemle Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan'ın çete tarafından dolandırılmaya çalışıldığı ancak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı güven timlerinin dikkati sonucunda şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Çökertilen çetenin Suriye uyruklu şahısları kurye olarak kullandığı belirtildi. Bunun yanı sıra çete üyelerinin vatandaşlardan dolandırdıkları paralarla 6 adet lüks otomobil ve 1 adet daire satın alarak lüks bir hayat yaşadıkları kaydedildi. Operasyon kapsamında çete tarafından alınan otomobillere ve daireye el konuldu. 

"BİZİ FETÖ'YE OPERASYON YAPACAĞIZ DİYE KANDIRDILAR"

Çeteden şikayetçi olan Yavaş ailesi, "Bizi aradılar. Ben savcıyım dediler. Sürekli beni telefonla tuttular. Bankaya gideceksin, bankadaki paraya çekeceksin dediler. Evimizin tapusunu istediler. FETÖ'ye operasyon yapacağız, o yüzden paraya ihtiyacımız var deyip kandırdılar bizi. Bankadan çektiğimiz 93 bin lira, evde olan 5 altın ve bin 700 euro paramızı aldılar" ifadelerini kullandılar. 

Emniyette işlemleri tamamlanan 2'si kadın 17 şüpheli hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.