FETÖ'nün medya yapılanması davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen gazeteci Nazlı Ilıcak, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme, Ilıcak'ın ‘suça eğilimli, olumsuz kişiliği' olduğunu belirterek cezada indirim yapmadı, ertelemedi.

Sosyal paylaşım sitesi "Twitter" üzerinde yazdığı mesajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Nazlı Ilıcak'a 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Anadolu 53. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan sanık Ilıcak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Ilıcak'ın avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Ilıcak, cezaevine girdikten sonra hesabının ele geçirildiği, cezaevine girmeden önce de kendi adına birçok sahte hesap açıldığını savunarak, dava konusu olan tweeti ise kendisinin attığını belirtti.

Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini savunan Ilıcak, beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme hakimi, Ilıcak'a "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine hükmederken, cezada indirim ve erteleme yapmadı.

İddianamede, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 23 Şubat 2016'da paylaştığı bir mesajda, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilen Ilıcak'ın 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Kaynak: www.gaste24.com