Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Kim Forbes’un zenginler listesine girmek istemez ki? Bu çoğumuzun çok istediği bir unvan. Peki gerçekten mümkün mü? Aslında bu sadece şans işi değil, tamamıyla azimle ilgili. Ve mümkün!

Gerçekten hedef belirlediğinizde ve bunun için çalıştığınızda hiçbir şey imkansız değil. Bu kıymetli altı tavsiyeye uyup, azimle hareket ederseniz, neden şansınız olmasın…

1. Finansal Planınız Olsun

İyi düşünülmüş finansal planı olmayan biri asla milyoner olamaz. Plan yapmak sizi sadece konuşmak yerine harekete geçirir. Bununla birlikte hayallerinize ve hedeflerinize ulaşmak için doğru kararı vermenize rehberlik eder.

Finansal plan oluştururken:

2. Gelirinizi Arttırmaya Odaklanın

Gelirinizi arttırmanın zor olduğunu düşünebilirsiniz. İlk adım odaklanmak. Gelirinizi kademeli olarak attırabilirsiniz. Paranızı devamlı takip edin. Bu sizin devamlı net değerinizi görmenizi sağlayacak.

3. Birikimlerinizi Değerlendirin

Gelirinizi harcamak yerine birikime yatırın. Böylelikle bunu alışkanlık olarak geliştirebilirsiniz. Unutmayın dünyanın en zengin insanlarının çoğu birikime değer verir.

4. Becerilerinizi ve Bilginizi Arttırın

Günde en az 30 dakika kitap okuyun. Yürüyüş yaparken veya araç kullanırken ilgili podcast’leri dinleyin. Ve size yardımcı olabilecek akıl hocaları ile iletişim kurun. Öğrenme arayışınızı her şeyin üzerinde tutun.

5. İmkanlarınız Dahilinde Yaşayın

En zengin insanların tutumlu olduğunu herkes bilir. Lüks ürünlere aşırı harcama yapmazlar. Mütevazı evler ve araçlar satın alarak hayatlarını sürdürürler. Siz de sosyal yaşantınızın ve ekonomik durumunuzun limitini bilerek yaşamaya özen gösterin.

6. Milyonerlerle İletişim Kurun

Ne demişler, insan en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır. Bu yeni bir felsefe değil. Sizden daha başarılı olan insanlarla vakit geçirmek düşüncenizi genişletme ve gelirinizi artırma potansiyeline sahip olmanızı sağlar. Böylelikle ilişkili olduğumuz insanlar gibi oluruz. Ve bu yüzden kazananlar kazananların ilgisini çeker.

İnanın milyonerler para konusunda bizden çok farklı düşünüyor. Bunun sırrını çözmek için onların başarı hikayelerine kulak verin. Yaptıklarını uygulayın. Eyleme geçin ve azimle hareket edin.