Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Gıda için çok fazla harcama yaptığınızı düşünmüyorsanız bile, son banka ekstrenizi ve kredi kartı faturanızı tekrar gözden geçirin. Belki markete gittiğinizde anlık satın almalar yapmışsınızdır. Unutmayın küçük diye gördüğünüz her şey zamanla büyüyebilir. Başlamak için bir listeyle markete gidebilir ve indirimli ürünlerden faydalanabilirsiniz. Küçük şeyler almadan listenize bağlı kalmakta zorlanıyorsanız, çevrimiçi uygulamalardan sipariş verin.

Bazı abonelikler, siz farkında olmadan pahalıya mal olabilir. Bunları kullansanız da kullanmasanız da bu otomatik ödeme banka hesabınızdan para düşmeye devam edebilir veya kredi kartınızdan çekim yapabilir. Aylık bütçenize biraz nefes aldırmak için tüm aktif aboneliklerinizi gözden geçirin ve ihtiyacınız olmayanları kesin. İpucu: Aboneliğinizi iptal ettiğinizde, aynı tutarla birikim hesabınıza otomatik bir transfer kurun. Bu şekilde, manuel olarak herhangi bir para transfer etmenize gerek kalmadan birikim hesabınızdaki birikimi güçlendirebilirsiniz.

Cep telefonu planları için çok sayıda düşük maliyetli seçenek var, bu nedenle pahalı operatörle kalmak için hiçbir bahane yok. Bunun yerine size en uygununu araştırın ve ona geçin. Mevcut operatörünüze bağlı kalmak istiyorsanız, mevcut verilerinizi ve dakika kullanımınızı kontrol edin. İhtiyaç duyduğunuzdan daha fazla veri için ödeme yapıyor olabilirsiniz. Bu durumda, ödediğiniz veri miktarını ve dakikaları yeniden ölçeklendirmek için onları arayabilirsiniz. 

Bazı insanlar evde egzersiz yapmayı geçici bir şey olarak görse de para biriktirirken çok işinize yarar. Neyse ki, evde sağlıklı kalmak için çok fazla ekipmana veya pahalı bir bisiklete ihtiyacınız yok. Sadece vücut ağırlığınızı ve ücretsiz YouTube kanallarını kullanan basit egzersizlerle başlayabilirsiniz. 

Harcama temizliği tüm gereksiz harcamaları ortadan kaldırmak demek. Harcama temizliğiniz için kuralları belirleyebilir ve neyi ne kadar süreyle keseceğinize karar verebilirsiniz. Örneğin, bir ay boyunca dışarıda yemek yememeye karar verdiğinizi varsayalım; haftada birkaç kez dışarıda kahveye, öğle yemeğine ve akşam yemeğine harcadığınız paralar şu an sizinle…

Bütçenize bağlı kalmak ve birikime başlamak ilk başta zor olabilir. Gerektiğinden fazlasını harcamak istediğiniz anlar olacaktır. Sorumluluk hissinin gerçekten yardımcı olabileceği yer burasıdır. Aynı zamanda para biriktirmeye çalışan bir arkadaş bulun ve birbirinizi birikime teşvik edin. Böylelikle beraber harcamalarınızı gözden geçirip, haftalık kontroller planlayabilirsinihttps://www.shutterstock.com/tr/image-photo/beautiful-blonde-woman-holding-small-supermarket-1937207494 z. Hayatında senin kadar biriktirmekten heyecan duyan biri yoksa, Moneye uygulamasını indirip, bütçe ve birikim yapabilirsiniz. Hem de her hafta düzenlenen Moneye sohbetlerine katılabilirsiniz.

Sahip olduğunuz her şeyi satmak zorunda değilsiniz, ancak evinizde eskiyen ve artık ihtiyacınız olmayan bazı şeyleri satışa çıkarıp, para kazanabilirsiniz.  

Para biriktirmenin sırrı başlamak! Harcamalarınızdan 1 TL bile olsa kadar kesinti yapmanın bir yolunu bulmak ve bunu bir birikim hesabına yatırmak zaman içinde büyük bir fark yaratabilir.