İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra sağlık sorunları nedeniyle savcılık talimatıyla serbest bırakılan iş adamı Mustafa Şevki Kavurmacı'nın iş yerinde ele geçirilen bir zarfın üzerindeki yazı dikkati çekti.

Zarfın üzerinde, bir inşaat firmasının hisselerinin tamamının "hizmet"e ait olduğu yönünde ifade yer alıyor.

Emniyetteki sorgusunda, ele geçirilen bu zarfa ve "hizmet" ibaresine ilişkin soruları yanıtlayan Kavurmacı'nın, "Benim Bank Asya'da bulunan hisselerimden ve hesabımdan bana danışılmadan bu inşaat firmasına aktarmış olabilir. Bu firmada hissem olup olmadığından haberdar değilim. Zarf üzerindeki yazıda geçen hizmet 'Gülen Hareketi'dir ancak yazının kime ait olduğunu bilmiyorum. Bu firmayı daha sonradan sattıklarını duydum. Bu konuları muhasebe müdürüm bilir." dediği belirtildi.

Savcılık, Kavurmacı'nın bu ifadesi üzerine söz konusu şirketle ilgili ayrıntılı inceleme başlattı.

Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramalarda, aralarında profesörlerin de bulunduğu birçok akademisyene ait CV'ye de rastlandı.

Soruşturma

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Nejat Güllü ve Rena Tezcan Açıkgöz'ün de bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları, 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 65 şüpheliden aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27'sini "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklamış, Nejat Güllü ve Açıkgöz'ün de yer aldığı 52 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakmıştı. Savcılık, itirazda bulunarak, serbest kalanların yeniden tutuklanmalarını talep etmişti. Hakimliğin kararı bekleniyor.

Ayrıca aynı soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de yer aldığı 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.