Habertürk Gazetesi’nin Andy-Ar Araştırma Şirketine yaptırdığı ankette hizmet memnuniyeti kriterinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Avrupa Yakası Belediye Başkanları arasında birinci oldu.

Andy-AR Araştırma Şirketi'nin, Ekim- Aralık ayları arasında “Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Yakası’nın hizmet memnuniyeti kriterinde en yüksek oy oranı alan İlçe Belediye Başkanı oldu.

Andy-Ar Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 34 bin denek ile yaptığı ankette, belediye başkanlarının Ekim Aralık 2015 tarihinde performanslarını analiz etti. 21 Ekim – 9 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette katılımcılara “2015 senesinde geçen zamanı değerlendirecek olursanız, belediyenizin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 66 oy oranı ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, hizmet memnuniyeti kriterinde Avrupa Yakası belediye başkanları arasında yine en yüksek oy oranını aldı. Başarı grafiğini sürekli yükselten Başkan Mustafa Demir, bu sene de adını zirveye yazdırdı.

Anket sonuçlarını değerlendiren Başkan Mustafa Demir, “İyi niyet, olağanüstü gayret ve gönülden yaptığımız çalışmaların, hizmet ettiğimiz insanlar tarafından karşılık bulması bizi son derece memnun ediyor. Bu sonuçlar, bundan sonraki çalışmalarımız için en etkili motivasyon kaynağımız diyebilirim. Fatih Sultan Mehmet’in bir sözünü devamlı hatırlarım ve ekip arkadaşlarıma da sık sık hatırlatırım. ‘Hüner bir şehir bünyad etmektir, reaya kalbin abad etmektir…’ Yani asıl marifet, bir şehir kurmak, bir şehir imar etmekle birlikte o şehirde yaşayanların kalbini kazanmaktır, gönüllerini hoş etmektir… Bunu başarabiliyorsak ne mutlu… Başta bizi bu iltifata layık gören tüm İstanbullular olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

2007 yılındaFatih Belediyesi Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) düzenlediği Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksine göre tüm ilçe belediyeleri arasında Belediye Hizmetlerinden Memnuniyet konusunda zirveye oturarak birinci oldu. Başkan Mustafa Demir’in yönetiminde bir sonraki sene Memnuniyet yüzdesi altı puan artışla %67’den %73 seviyesine taşındı.

2011 yılındaAndy-Ar şirketinin “EN”ler Araştırması sonucunda Türkiye Genelinde En Başarılı İlçe Belediye Başkanları sıralamasında Başkan Mustafa Demir  %63,6 ile 2. oldu.

2012 yılındaORC Araştırma Şirketi tarafından 14-20 Şubat tarihleri arasında 81 il merkezi ve 16 Büyükşehir metropol ilçelerinde 14 bin 612 kişi ile bire bir yapılan ankette Başkan Mustafa Demir % 67.9 ile başarı, %74.8 ile sevilme oranıyla yine 1. oldu.

2012 yılındaAndy-Ar şirketinin Yerel Yönetimler Performans Araştırması sonucunda Türkiye Genelinde En Başarılı 20 İlçe Belediye Başkanları arasında Başkan Mustafa Demir  %63,6 ile 3. Oldu.

2012 yılındaAndy-Ar şirketinin Avrupa Bölgesi İlçe Belediye Başkanlarının çalışma performansları konusunda yapılan araştırmada Başkan Mustafa Demir % 63,5 ile 2. Oldu.

2013 yılındaAndy-Ar şirketinin Avrupa Bölgesi İlçe Belediye Başkanlarının çalışma performansları konusunda yapılan araştırmada Başkan Mustafa Demir % 58,2 ile 2. Oldu.

2013 yılındaORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan “EN”ler Araştırmasında En Başarılı Metropol İlçe Belediye Başkanı sıralamasında Başkan Mustafa Demir % 60,5 ile 2. oldu.

2015 yılındaAndy-Ar şirketinin 30 Büyükşehir’in En Başarılı İlçe Belediye Başkanları araştırması sonucunda da Başkan Mustafa Demir % 57,2 ile yine 1. olarak zirveye oturdu.

Ve 2015 yılı son çeyreğinde,  Habertürk Gazetesi’nin Andy-Ar şirketine yaptırdığı Yerel Yönetimler Performans araştırmasında,  Başkan Mustafa Demir,  % 66 oy oranı ile İstanbul Avrupa Yakası’nın en başarılı belediye başkanı oldu.

2004 Yerel Seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı seçilen Başkan Mustafa Demir, belediye başkanlığının üçüncü döneminde hizmet vermeye devam ediyor. Tarihi Yarımada, 2009 Yerel Seçimlerinden sonra Fatih ile Eminönü ilçelerinin birleşmesinin ardından Başkan Mustafa Demir’in hizmet alanı da genişledi. Kentsel dönüşüm, eğitim, bilişim, tarihi eser restorasyonu, sosyal belediyecilik gibi birçok alanda ilk ve örnek olacak projelere imza atan Başkan Mustafa Demir, ‘Marka ve Akıllı Şehir’ oluşturma yönünde çalışmalarına devam ediyor.