CHP'de olağanüstü kurultay için imza kampanyası devam ederken parti içindeki gerginlik de tırmanıyor. Genel Başkan adayı Muharrem İnce Twitter üzerinden partililere yüklendi, "16 yıl Milletvekilliği, 4 yıl Grup Başkanvekilliği yaptım. Parti içi yarışlarda Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını çok iyi bilirim. Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da Genel Başkanı olacağım" dedi.

DEĞİŞİM MANİFESTOSU HAZIRLANACAK

CHP'de olağanüstü kurultay için imza tartışmaları sürürken, konuya ilişkin şu ana kadar sessiz kalan Muharrem İnce'nin imza veren delegelerle birlikte bir koordinasyon oluşturduğu ve bir "Değişim Manifestosu" hazırlığında olduğu öğrenilmişti.

İddiaya göre değişimin nasıl olacağı konusunda bir koordinasyonun kurulması konusunda İnce ve delegeler arasında bir mutabakat sağlandı. Oluşan koordinasyonda değişim isteyenlerin taleplerinin yer alacağı ve nasıl bir değişimin oluşması gerektiği konusunda bir "Değişim Manifestosu" hazırlanacak.

CHP'Lİ TÜZÜN: HEDEFİMİZ 700'Ü AŞMAK

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise , "İmza bekleme süreci pazartesi 17.00'de bitiyor. Biz gerekli salt çoğunluğa ulaştık ama hedefimiz 700'ü aşmak." dedi.

KILIÇDAROĞLU: İMZA TOPLANDIYSA GETİRSİNLER

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da geçtiğimiz günlerde, "Olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler. Genel Merkez yerinde duruyor" şeklinde konuşmuştu.