Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) 7 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Sınavın soru ve cevapları aynı gün adayların erişimine açıldı. Bu gelişmelerin adından adaylar sonuçlara odaklanmıştı. ÖSYM daha önce duyurduğu takvimde sınavın sonuçlarının 26 Nisan'da açıklanacağını belirtmişti. Ve on binlerce aday için büyük gün geldi çattı. Şimdi en önemli konu sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı...

MSÜ SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

7 Nisan'da gerçekleşen Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın sonuçları takvime göre 26 Nisan'da açıklanacak. Geçen sene ilki gerçekleşen sınavın sonuçları saat 14.05'te açıklanmıştı. Bu sınav sonucunun da aynı saatlerde açıklanması bekleniyor.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında erişime açacak olan Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

SINAV SONRASI TERCİH SÜRECİ

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecek.

2019-MSÜ'ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacak.