Moody's'in 4 Kasım Cuma gecesi açıklanması beklenen değerlendirmesinde, Türkiye'nin kredi notunu 'B2', görünümünü ise 'Negatif' olarak koruması bekleniyor.

Foreks'in düzenlediği ankete göre, Moody's tarafından Cuma gecesi yapılması beklenen değerlendirme için, katılım sağlayan 12 ekonomistin tamamı 'B2' kredi notunun korunacağı görüşünü savundu. 7 ekonomist 'negatif' görünümün sürdürüleceği, 4 ekonomist görünümün 'durağan'a, 1 ekonomist ise 'pozitif'e yükseltileceği tahmininde bulundu.

Moody's'in 2020 takviminde 4 Aralık Cuma günü Türkiye ile ilgili değerlendirmesi bulunuyor. Moody's, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Moody's'in raporu açıklanması durumunda, değerlendirmenin cumartesi günü TSİ 00.00-00.30 aralığında gelmesi bekleniyor.

Moody's, en son 11 Eylül 2020 tarihinde Türkiye'nin kredi notunu B1'den B2'ye düşürmüş, 'Negatif' görünümü ise korumuştu.

Ankete Işık Menkul, Gedik Yatırım, Tera Yatırım, Ahlatcı Yatırım, İş Portföy, GCM Yatırım, Tacirler Yatırım, Pariterium Danışmanlık,Yatırım Finansman, Alternatifbank, Spinn Danışmanlık ve InvestAZ Yatırımkatıldı.