Tüm dünyada yaygınlaşan bilgisayar oyunları özellikle çocuklar ve gençleri olumsuz etkiliyor. Toplumu endişelendiren sanal şiddet oyunlarına bir de Momo dahil oldu. iİnsana karşı ve fantezi düzeyinde şiddet içeren oyunlara maruz kalan çocuklarda ve gençlerde şiddet, saldırganlık, içe kapanma, yabancılaşma, aşırı düzeyde uyarılmışlık gibi sonuçlara neden olabiliyor. Peki, "Tehlikeli oyun Momo nedir?" "Momo hangi videolarda ortaya çıkıyor?" "Momo nasıl indiriliyor?" İşte aileleri endişelendiren ve dehşet saçan Momo'nun gerçek yüzü…

MOMO NEDİR?

İnternete bağlı telefon, tablet veya bilgisayar yoluyla oynanan ve kaynağı belli olmayan oyunlar tüm dünyada sanal şiddet vakalarını arttırdı. Bu oyunlar bilhassa çocuklar ve gençlerin olumsuz etkilendiklerini, şiddeti içselleştirdiklerini gösteriyor. Sanal olarak şiddeti öğrenen çocuk gerçek yaşamda da şiddete karşı duyarsızlaşıyor. Psikolojik sorunlar, kendine ve çevresindekilere zarar verme eğilimleri gösteriyor.

MOMO NASIL ORTAYA ÇIKIYOR?

Sanal şiddet vakalarına bir yenisi eklendi: "Momo". Amerika'da ortaya çıkan Momo oyunu taciz, tehdit, şiddet içerikli görsellerle oyunu oynayan çocuklara mesajlaşma platformu olan Whatsapp ile ulaşıyor. Mesaj atan numaraların resimlerinde Momo isimli "Kuş Kadın Heykeli" bulunuyor. Bu görsel aslında bir heykelden esinlenerek yapılmış. Yani bir sanatçının heykeli, şiddet içeren bir oyunun simgesi haline dönüştürülmüş. Heykelin yaratıcısı olan Japon Keisuke Aiso, geçtiğimiz günlerde İngiliz The Sun gazetesine konuştu.