Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Udo ve Otto Games  ile iş birliği yapılarak hazırlanan "Operasyon: Anka" oyunu, ilk kez 14.  Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) tanıtıldı. Oyun, fuar sırasında  Google Play ve App Store'dan ücretsiz erişime açıldı.

Türk savunma sanayisinin ilk mobil oyunu, yayımlandığının duyulmasının  ardından ciddi ilgi gördü. Oyun 48 saatte 40 binin üzerinde indirme sayısına  ulaştı.

Oyunlar listelerinde hızla tırmanan "Operasyon: Anka", kendi  kategorisinde en popülerler arasına girip dünyaca ünlü oyunlardan PubG'ye rakip  oldu.

  Kullanıcılardan yüksek beğeni puanları toplayan "Operasyon: Anka" için  yüzlerce de yorum yapıldı.

Oyunu oynayanlar, "Önce aslı yapıldı şimdi ise oyunu. Açılışta Türk  Havacılık ve Uzay Sanayii yazısı ve simgesini görmek gurur verici", "Ülkemizin  askeri teknolojisinin geldiği noktayı herkesin görmesi için çok güzel bir oyun",  "İnşallah savaş uçaklarımızın, tanklarımızın da oyunlarını görebiliriz", "Oyunun  yeni çıktığını, daha da geliştirileceğini düşünürsek başlangıç olarak güzel.  Yerli firmaların da bu tarz uygulamalar ile tanıtım yapması da çok güzel",  "Yapılan İHA ve SİHA'larla gurur duyuyorken böyle bir oyunla karşılaşmak daha da  gururlandırdı", "Yerli ve milli gururumuz Anka'yı kullanmak harika", "Atak,  Hürkuş, Hürjet, Milli Muharip Uçak gibi diğer araçların da oyunlarını dört gözle  bekliyorum" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kullanıcılar oyunda, destek bekleyen kara unsurlarına kullandıkları  SİHA ile yardımcı olmaya çalışıyor.

Oyun, birçok farklı oynanıs?a sahip bölümden oluşuyor. Kullanıcılar;  kurgusal bir hikaye kapsamında oyunda sürekli birbirinden farklı askeri  operasyonlara dahil oluyor, bu operasyonları tamamladıkça da hikayenin  ilerlemesiyle yeni deneyimler yaşıyor. Bu operasyon türleri arasında müttefik  ünitelere destek uçuşları yapmak, düşman işgalinde olan bölgeleri hava saldırısı  ile savunmak, kritik düşman mevzilerine düzenlenen operasyonlara hava desteği  vermek ve düşman elebaşını bölgeden kaçmadan etkisiz hale getirmek gibi birçok  farklı seçenek bulunuyor.