Değerlendirmede şöyle denildi:

"Kapanış (TL) : 29.18 - Hedef Fiyat (TL) : 34.04 Piyasa Deg.(TL) : 5283 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 24.09

MGROS TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 16.66

1Ç20 finansal tablo dipnotlarında gerçekte 110mn euro olan euro  cinsi nakit pozisyonunun sehven 219mn euro olarak yazıldığını  belirtti. Her ne kadar euro nakit pozisyonu ile ilgili olan tutar  aşağı revize edilse de bu revizyon TL ve euro nakdin sınıflama  hatasından kaynaklanması nedeniyle konsolide nakit pozisyonunda  herhangi bir değişikliğe neden olmuyor.

İlk açıklanan finansallarda  euro nakdin toplam nakit içerisindeki payınınyükselmesi bize nakdin  kısmen TL’den euroya döndürüldüğü izlenimi vermişti.

Buna ilişkin  olarak dün bu açıklama öncesi yayınladığımız raporda FX pozisyonunun  düştüğünü yazmıştık, FX pozisyonunda her ne kadar güçlü nakit akışı ve  gayrimenkul satışları nedeni ile büyük bir düşüş olsa da ilk  açıklamadaki kadar yüksek bir boyutta gerçekleşmemiştir.

Ayrıca dün  yayınlanan finansalların ardından yayınladığımız raporda  beklentilerimizde hafif yukarı yönlü revizyon, gayrimenkul satışından  gelen nakdin dahil edilmesi, faizlerde düşüş ve euro kısa pozisyonun  azalmasından kaynaklı betanın aşağı revize edilmesinden dolayı hedef  değerimizi 36TL’ye revize etmiştik.

Şirket’in yayınladığı düzeltme  sonrası modelimizde ilgili değişiklikleri yaparak hedef değerimizi dün  yayınladığımız 36TL yerine 34 TL olarak revize ediyoruz.

Yeni hedef  değerimize %17 getiri potansiyeli sunan hisse için AL tavsiyemizi  yineliyoruz. Bununla birlikte TL’nin euroya karşı değer kaybının hisse  ile ilgili en önemli risk unsuru olmaya devam edeceğini düşünüyoruz."