Antalya'nın Muratpaşa ilçesi belediye meclis toplantısında, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın ölüm yıl dönümü sebebi ile asılan poster MHP'lileri rahatsız etti.

Dün yapılmak istenen Mutatpaşa belediye meclis toplantısında MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, CHP'li Meclis Üyesi Özgür Güngör'ü, “Seni delik deşik edeceğim bu da namus sözüm olsun” diyerek tehdit etti.

Gazete Fersude'nin haberine göre, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için, “Bu kişiler, bu devletin kolluk kuvvetlerine karşı silahla mücadele etmiş, hiçbir zaman kahraman olamayacak kişilerdir. Anarşistlerdir ve katillerdir” dedi.

'BİZ ÜLKÜ OCAKLARIYIZ, HEPSİNİ BURAYA YIĞACAĞIM GÖRECEKSİNİZ'

Güvenlik görevlilerinin geç gelmesi sebebi ile daha da büyüyen tartışmada Bilgili, “Buradaki o 2 kişiyi hafızama kaydettim. Biz ülkü ocaklarıyız. Hepsini buraya yığacağım göreceksiniz” dedi.

Güngör'e, “Sen meclis üyesi misin? Seni delik deşik edeceğim, bu da benim namus sözüm olsun. Biz ülkücü hareketiz. Gerekeni yapılacak” diyerek tehditler savurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Meclis Üyesi Canan Keleş, “Mecliste Konuşma hakkı bile olmayan bir kişinin tehdit ve tacizleri nedeniyle yarım kalan Mayıs Meclisimiz 2. oturumunu bugün yaptık. Bir kez daha gördük ki, Muratapaşa'da barbarlık, kuralsızlık, kaba güç,tehditler sökmüyor. Hele ki kişisel reklam hevesleri, bireysel şovlar burada hiç tutmuyor. Çünkü burası kardeşliğin, barışın, birlikte yönetmenin, aklın, vicdanın, yasaların, kuralların hakim olduğu, adaletin egemen kılındığı, Ümit Uysal Başkanlığındaki Muratpaşa Belediyesidir. Ülke genelinde hakim kılınmaya çalışılan gerginliğin, kamplaşmanın, küfür dilinin burada kullanılmasına izin veremeyiz” dedi.