Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmaların tam bir uyum içinde olduğunu belirterek, "Yüzde 7 seçim barajı temsilde adalet ilkesine derinlik ve canlılık katacaktır. Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 33. maddesinin 1. fıkrasında yapılacak değişiklikle genel seçimlerde ülke genelinde, ara seçimlerde yapılan çevrelerin tümünde, geçerli oyların yüzde 7'sini geçemeyen partiler milletvekili çıkaramazlar." dedi.

Türkiye'nin 13 bin 541 gündür PKK terör örgütüyle mücadele ettiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

Yıldız, PKK tarafından aldatılan veya kaçırılan çocuklarına kavuşmak ümidiyle HDP'ye karşı oturma eylemi yapan annelerin 754 gündür gözyaşı döktüğünü anlatırken, "PKK/KCK'nın sözcüsü HDP, ulusal ve uluslararası hukuk düzeninde siyasi parti kavramıyla tarif edilemez, hiçbir demokratik ülkede varlığını sürdüremez. Yargı gereğini yapacaktır. HDP'nin kapatılmasını Anayasa emrediyor. Ülkemiz topraklarının bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik faaliyetlerin odağı olan bu yapı, çevre, kadın hakları, barış gibi kavramları sinsice kullanıyor." diye konuştu.

Mecliste bekleyen dokunulmazlık dosyalarına değinen Yıldız, şu bilgileri verdi:

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDERKEN 2023 SEÇİMLERİNDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"

Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmaların tam bir uyum içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Türk Tipi başkanlık sisteminin Cumhuriyet döneminin en büyük idari reform olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu muhteşem tarihi yürüyüşü sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceğini başkalarının eline teslim etmeyeceğiz. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, anaların, babaların, bacıların dualarıyla sadece yakın dönemi değil gelecek yüzyılları da kurtaracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederken 2023 seçimlerinden zaferle çıkacağız." dedi.