Çalışma yoğunluğundan fırsat bularak plan yapan vatandaşlar hafta sonu hava durumunu merak ediyordu; bu hafta ülkemizin nüfus popülasyonu en fazla olan şehri İstanbul'da yağmur yağışı gözlemlenmedi. Hava sıcaklıkları da nispeten arttı. Peki yeni haftaya girerken 3 Aralık Pazartesi günü hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte yanıtı...

İstanbul'da bugün yani 3 Aralık Pazartesi günü hava sıcaklıkları yükseliyor. Hissedilen hava sıcaklığının 12 derece olacağını ifade eden Meteoroloji'ye göre ortalama rüzgar hızı da 12 kilometre bölü saat... Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da net hissedilen bir rüzgar söz konusuydu. Bugün içerisinde ilerleyen saatlerde hava sıcaklığı da artacak. Saat 12:00 ile 15:00 arasında hava sıcaklığının 14 derece olması bekleniyor.

Bazı illerimizde bugün hava durumu şu şekilde;

Ankara - Parçalı Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 8

İzmir - Parçalı Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 15

Trabzon - Çok Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 13

Bursa - Parçalı Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 13

Adana - Parçalı Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 19

Konya - Çok Bulutlu

Hissedilen Sıcaklık: 9

Yeni haftanın hava durumu raporu belli oldu. Meteoroloji tarafından yayınlanan son verilere göre Türkiye yeni haftaya güneşli başlayacak. Geçtiğimiz hafta hem sağanak yağış hem de soğuk hava etkisini göstermişti. Bu hafta ise hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece artması bekleniyor.

Haftanın ilk günü sabah saatlerinde sisli havanın etkili olması bekleniyor. Salı günü ise yağışlı hava tekrar kendini göstermeye başlayacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı etkili olacak. Çarşamba günü ise yurdun büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Perşembe ve cuma günü ise sağanak yağış azalarak etkisini bırakacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Muğla, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığıkuzey, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle doğu ve güneydoğu, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.