3 gündür büyük bölümü kar altında olan Türkiye'de karakış bir süre daha devam edecek. Meteoroloji, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların birkaç gün içinde 10 ila 15 derece daha düşeceğini söylerken don ve buzlanma uyarısı yaptı. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda değişiklik olmayacak. Cumartesi kuzey batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

İZMİR'DE -7, Muğla'DA -8

Gece en düşük hava sıcaklığı afyonkarahisar'da -24, Isparta'da -23, Denizli Çardak'ta -22, Burdur'da -23, Ankara'da -16 İzmir'de -7 ve İstanbul'da -5, Ardahan ve Erzincan -10, Hakkâri'de -4, Samsun'da -2, Adana, Antalya ve Diyarbakır'da 0 derece olarak ölçüldü.

Muğla'da -8 ile son 43 yılın, Antalya'da -1 ile son 15 yılın, İzmir'de -5 ile son 51 yılın en düşük sıcaklık değerleri ölçüldü. Muğla Datça'da 6 yıl sonra ilk kez kar yağdı. Bodrum'da sıcaklık -1'e kadar düştü. Gaziantep ve Şanlıurfa'ya da yılın ilk karı düştü. Şırnak'ın Silopi ilçesinde yılın ilk karını görmek isteyen öğrenciler dışarı çıkmak istediği sırada aşırı yığılmadan dolayı merdivenlerin korkulukları kırıldı. Korkuluklardan düşen 10 öğrenci yaralandı.