Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Tunceli, Bingöl ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

YAĞIŞLAR SAĞANAK BİÇİMİNDE

Habertürk'te yer alan habere göre, yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve Bolu ile K. Maraş'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İzmir'in güney kesimleri Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK DOĞUDA ARTIYOR BATIDA AZALIYOR

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

İşte yurt genelinde beklenen sıcaklıklar...

ANKARA: 8, Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kısa süreli ve hafif yağmurlu.

İSTANBUL: 10, Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.

İZMİR: 13, Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE: 12, Çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu.

KOCAELİ: 10, Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.

KÜTAHYA: 6, Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu.

MUĞLA: 10, Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA: 13, Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu.