IKBY Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani Musul operasyonunun başlamasının ardından Hazır Cephesi'ni ziyaret etti.

"PEŞMERGE IŞİD MİTİNİ YIKTI"

Rudâw'ın haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "Musul operasyonunun başlamasıyla, bugün tarihi bir gün. Peşmerge güçleri Kobani ve Şengal'de IŞİD mitini yıktı" dedi.

"ULUSLARARASI TOPLUM ARTIK HAREKETE GEÇMELİ"

Açıklamalarına "Peşmerge güçleri dünyayı en barbar terör örgütünden kurtardı" diye devam eden Neçirvan Barzani, 'uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin zamanının geldiğini' de kaydetti.

PEŞMERGE 8 KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLEDİ

Sabah saatlerinde Musul'un kontrolü operasyonu, Hazır Cephesi'nde 3 koldan başladı. Başkomutan Mesud Barzani'nin komutasında operasyonu başlatan peşmerge, 8 köyü IŞİD'den temizledi.

Operasyon sırasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, örgütün bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar peşmerge tarafından püskürtüldü. Çatışmalarda 6 peşmerge şehit düştü, 14 peşmerge de yaralandı. Çok sayıda IŞİD'li peşmerge tarafından etkisiz hale getirildi.