Akşener, 'Parlamenter sisteme nasıl dönüleceğini, izlenecek yolun belirlenmesi için sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük. Cumhurbaşkanlığı alındıktan sonra, parlamentoda çoğunluk sağlanınca, ki öyle görünüyor.

Parlamenter sisteme dönüşle ilgili çalışmaların başlatılması hakkında bir önerim oldu. Sayın Temel Karamollaoğlu'na da ilettim. Şimdi de Millet İttifakı'nın liderleri olarak Kılıçdaroğlu ile değerlendirmeler yaptık' dedi.

Kılıçdaroğlu, ise, seçim çalışmalarının sorunsuz ve başarıyla yürüdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum. Bütün engellemelere, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve Meclis'i daha güçlü kılmak anlayışıyla yola çıktı.

Vatandaşımız bizden şunu bekliyor, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, cumhurbaşkanlığı seçimini aldınız. Bizim açımızdan büyük bir öneriydi bu.

Birlikte yerine getireceğiz, birlikte parlamenter sistemi nasıl güçlendireceğimizi, Türkiye'nin önündeki engelleri nasıl kaldıracağımızı, tüm hukuksal sistemi darbe hukukundan nasıl ayıracağımızı konuştuk. Sayın genel başkana bir kez daha teşekkür ediyorum.

(Sözcü)