Yaz döneminde kuruma noktasına gelen nehirde kış mevsimine girilmesi ve suların yükselmesi ile nehirdeki binlerce balık telef olmaya başladı. Büyük Menderes Nehri’ndeki kirliliğe dikkat çeken Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, balık ölümlerinin nehirdeki kirlilikten kaynaklandığını, nehrin temizlenmemesi halinde bölgedeki eko sistemin çökeceğini ileri sürdü.

Aydın’da tarım arazilerinin en büyük su kaynağı olan Büyük Menderes Nehri, son dönemde yaşanan kuraklığın ardından kirliliğiyle de gündem olmaya devam ediyor. Aydın tarımının can damarlarından olan Büyük Menderes Nehri, yaşanan kuraklığın üzerine çevresel ve endüstriyel atıklarla da gün geçtikçe yok olma sinyalleri verirken, yaşanan kirlilik ve çöp adaları dolayısıyla balık ölümleri de tekrar yaşandı. Söke’ye bağlı Sarıkemer Beldesinde tarihi taş köprünün menfezlerinin tıkanmasıyla nehrin kuzey bölgesinde adeta çöp adaları oluştu.

Geçtiğimiz günlerde tarihi taş köprünün biriken ve baskı yapan çöpler nedeniyle yıkılma tehlikesinde olduğunu ifade eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yapılan yeni incelemelerin ardından binlerce balığın telef olduğunu belirtti.