Adana'da, trafikte yol verme konusunda çıkan tartışmada 'Hakaret' suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan bir şüpheli ile müşteki uzlaştırmacı aracılığıyla anlaştı. Uzlaştırma sonucunda, olayın şüphelisi, şikayetçinin talebi üzerine Mehmetçik Vakfı'na 300 lira bağışlayarak hapis cezası almaktan kurtuldu.

YOL KENARINDA TARTIŞTILAR

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda 17 Haziran'da meydana gelen olayda İsmet İnönü Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde öğretmen olarak görev yapan Öner Dokuyucu ile Hamdullah Yıldız, yol verme konusunda tartışmaya başladı. 2 sürücü de araçlarına yol kenarına çekerek tartışmayı sürdürdü.

"GERİZEKALI MISIN"

Hamdullah Yıldız, iddiaya göre, "Gerizekalı mısın? İnsan hiç arkasına bakmaz mı?" diyerek Öner Dokuyucu'ya hakaret etti. Aracının camı da kırılan Öner Dokuyucu Şakirpaşa Polis Merkezi'ne giderek Hamdullah Yıldız'dan şikayetçi oldu.

UZLAŞMAYI KABUL ETTİLER

Başlatılan soruşturmada Dokuyucu ile Yıldız, polise verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirdi. Bunun üzerine dosya Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Murat Kalkan tarafından uzlaştırmacı olan Adana Adliyesi 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görevli Mehmet Anmaç'a verildi.

MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞ İSTEDİ

Uzlaştırmacı Mehmet Anmaç, şikayetçi Ömer Dokuyucu ile görüşüp uzlaşma şartı ve isteğini aldı. Dokuyucu, kendisi için bir şey istemediğini belirtip, şüphelinin Mehmetçik Vakfı'na 500 lira bağış yapması halinde uzlaşacağını söyledi. Uzlaştırmacı Anmaç'ın görüştüğü şüpheli seyyar satıcı Yıldız da, maddi durumunun çok iyi olmadığını ancak, 300 lira bağış yapabileceğini bildirdi.

CEZA ALMAKTAN KURTULDU

İstek kabul edilince, iki taraf el sıkışarak uzlaştı. Hamdullah Yıldız, bunun üzerine bankada Mehmetçik Vakfı'nın hesabına 300 lira yatırarak 'Hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu.

"BANA İYİ BİR DERS OLDU"

Mahkemeye gitmeden sorunun çözüldüğü için çok mutlu olduğunu belirten seyyar satıcı Hamdullah Yıldız, "Bu bana iyi bir ders oldu. Bir daha kesinlikle böyle bir şeye kalkışmayacağım. Polisleri, adliyeyi, devleti çok basit bir olay için uğraştırdık. Hiç gereği yokmuş. İyi ki uzlaşma var. Belki de aylar, yılar sürecek yargılama yapılmadan anlaşarak ceza almaktan kurtuldum" dedi.