Erbil'in özel doktoru Jan Klod Kayuka Erbil'e refakat etti.

Yoğun bakımdan dün çıkan ve normal servise alınan Erbil, bugün taburcu olarak, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a gitti.

Erbil, hastaneden ayrılmadan önce, YDÜ Kalp Merkezi Başkanı Prof Dr. Barış Ökçün ve Erbil'in İstanbul'dan özel doktoru Jan Klod Kayuka basına açıklama yaptı. Ökçün, Erbil'in tıkalı olan bir damarının "balon" yöntemiyle açıldığını anımsatarak, 2 günü yoğun bakım 1 günü normal serviste devam eden takibinde herhangi bir komplikasyon gelişmediğini, şuan sağlığının gayet iyi olduğunu söyledi.

Jan Klod Kayuka da, Erbil'i, "kaçış sendromu" rahatsızlığı nedeniyle 10 yıldır takip ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu hastanedeki tıbbi şartlar, hem de karşılaştığım meslektaşlarım,
güçlü kadro beni çok duygulandırdı. Hakikaten yıllardır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde beklenen bir tıp seviyesine ulaşıldığını gördüm. Bu beni gerçekten çok mutlu etti."

Kayuka, Erbil'in gayet iyi durumda olduğunu belirterek, üniversite ve hastane yönetimine teşekkür etti.

İstanbul'da 10 yıldır her ay yapılan rutin tedvinin uygulanacağını kaydeden Kayuka, bir soru üzerine, Erbil'in genel durumunun iyi olduğunu, tedbir amacıyla ambulans uçakla götürüleceğini söyledi.

Açıklamanın ardından, Erbil, tekerlekli sandalye ile ambulansa kadar götürüldü. Ayağa kalkarak, hastane personeliyle vedalaşan Erbil, yürüyerek ambulansa bindi ve basın mensuplarına el salladı.