Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Danışmanlık firmaları, bankalar ve teknoloji şirketleri sıkı bir iş gücü piyasasında en iyi işletme okulu mezunlarını kendi saflarına çekerken yeni mezun olan MBA'lerin maaşları da rekor seviyelere ulaşıyor. Peki MBA programı mezunlarının Amerika’da başlangıç maaşı ne kadar?

Hem Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu hem de Chicago Üniversitesi Booth İşletme Okulu’nun, bu yılki mezunların medyan maaşının 155.000 dolara ulaştığını bildirdi.

İş arayan öğrencilerin %99'unun bir teklif aldığı bu senaryo, Wharton'un kaydedilen en yüksek medyan taban maaşıydı. Duke Üniversitesi Fuqua İşletme Okulu, MBA'lerin ortalama yıllık maaşının geçen yıla göre %4 artarak 141.000 doların üzerine çıktığını ve bu da yeni bir rekor olduğunu söyledi.

Tedarik zinciri kesintilerinden işin geleceğine ilişkin belirsizliğe kadar salgınla ilgili yönetim zorlukları, çeşitli şirket gruplarını MBA'lerın yetkinlik setleri için prim ödemeye daha istekli hale getirdi.⁠

Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup ve Morgan Stanley gibi büyük Wall Street işverenlerinin de kariyerinin başındaki profesyonellerin ücretlerini artırmasıyla birlikte bu firmaların çoğu artan karlar bildirdi.

Wharton'ın MBA programının dekan yardımcısı Maryellen Reilly, "Herkes ödeme açısından az buçuk silahlanma yarışında" dedi.

Diğer yüksek lisans dereceleriyle karşılaştırıldığında, MBA’in iş piyasasında karşılığını verme eğiliminde olduğunu görürüz. WSJ'nin federal verilere ilişkin bir analizine göre, çoğu programdaki mezunlar genellikle okul dışında iki yıl boyunca ödünç aldıklarından daha fazla para kazanıyorlar.

*Kaynak